Este 10 perc gyors és hosszú távú futás ér valamit?
Figyelt kérdés
2010. febr. 18. 19:09
1/12 anonim 

válasza:

Ha rendszeresen csinálod igen. Ha havonta 2x akkor nem.
2/12 A kérdező kommentje:
persze úgy gondoltam hogy mindennap
2010. febr. 18. 19:17
3/12 anonim 

válasza:

szerintem is ér,bár gyorsnak nem kell lenni:) csak szépen kényelmesen,az jobb szerintem egészség szempontjából.
4/12 A kérdező kommentje:
hát elég magas vagyok szval elég gyorsan teszem a távokat kevés idő alatt :D
2010. febr. 18. 19:29
5/12 anonim 

válasza:

A gyors futás nagyon hatékony! Fitt leszel. A lassú pepecselés csak az aerob (állóképességi) rendszert fejleszti, mellesleg egészséges, fejleszti a hajszálérhálózatot és csökkenti a nyugalmi pulzust. A gyors futás ugyanezt tudja, csak még sok mást is fejleszt :)
6/12 A kérdező kommentje:
a futási okom hogy feszesebb legyek a súlyom oké nincs vele bajom csak szeretném ha kifeszesedne a bőröm ami végül is gondolom súlyfelesleg lemenésével is jár azt halottam ez hatékony és véleményem szerint is
2010. febr. 18. 19:47
7/12 anonim 

válasza:

A feszesség úgy alakul ki, hogy csökken a zsírréteg és nőnek az izmok. Így van min feszülni a bőrnek. A hidratáltság is fontos a bőr simaságában, igyál eleget.
8/12 Krisz85 

válasza:

Mint maratonfutó elárulom hogy a magasságodnak köze nincs a futósebességedhez, a világcsúcstartó is alacsonynak számít a maratonfutók között.
10 perc alatt nem fogsz tudni hosszú távú futást csinálni, tehát már a kérdésfeltevés is rossz. 10 perc alatt még a profik is 3,2-3,6 km-t ha futnak, ami nem hosszú táv. Vagy ha külön gondoltad, akkor pedig a hosszú táv sem vezet önmagában eredményre.
hogy érted, hogy ér valamit? mire gondolsz? fogyás? állóképesség javítás? futósebesség javítás?
Amúgy még regenerálódás javításához is kevés ez az időmennyiség.
9/12 anonim 

válasza:

sztem minden sport er "valamit" a szervezetednek, csak nem mindegy mennyit. 10 perc keves, es nem a tav fontos, hanem az idotartam. Inkabb kocogj, 20 30 percet, bar attol is fugg mit akarsz elerni. fogyni vagy csak fittnek maradni
10/12 anonim 

válasza:

10 perc az semmi. Max. átmozgatod magad vele. Igaza van az előzőnek, inkább kocogj, vagy gyorsgyalogolj 20-30 percet, aztán ha bírod emelheted 40-50 percre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!