Futás, de hogyan? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
Szeretnék elkezdeni futni, ha nem is minden nap, de azért 2-3 naponta. Tudnátok ajánlani valami "edzéstervet". És pl.először mennyi ideig. Fokozatosan növeljem az időt. Vagy egyből az első alkalommal pl. 1 órát. Ti hogyan kezdtétek el.
Erőnlét növelés céljából szeretnék elkezdeni futni.
Mint már írtam, erőnlét növelés céljából (hogy ne fáradjak ki, mire felérek a másodikra). Na meg azért is, hogy az izületeim ne "öregedjenek" meg. Itt konkrétan arra gondolok, hogy térdhajlítás nélkül (egyenes lábbakkal) is le tudjak hajolni és közben ne húzódjon a lábam.
Mindent egybevéve csak egy egyszerű futásra gondoltam.
Ha ez számít valamit, lány vagyok.
Én ugy kezdem, hogy bemelegítek (főleg forgó gyakorlatokkal, nyújtásokkal) csak ez után szabad bármilyen sportot folytatni! Nehéz edzéstervet ajánlani, mert nem tudom, hogy milyen a kondid. Hetente 2-3 alkalom elég, hogy formába hozd magad, de ne várj csodát. Én ugy keztem, hogy a kézilabda pálya körül rohangáltam. Eleinte 5 kört. Másnap már 9-et. A következő ezdés alkalmával már ugy csináltam, hogy lefutottam 9 kört, sétáltam egyet, majd 3x5 kört futottam egy körös sétákkal. Lehet, hogy neked ez sok, vagy kevés lenne. Úgy hogy ugy csináld, hogy fuss 5 kört, és ha ugy érzed hogy kevés tegyél rá, ha sok akkor sétálj 3 percig, majd fuss még 1 kört, megint séta, megint futás. Úgy kb, hogy 15 perces legyen egy edzésed. Eleinte ez is soknak fog tűnni :D. A következő edzés alkalmával mindig 1 körrel fuss többet, ha ugy érzed sok, akkor az addigi teljesítményedet ismételd, nem muszály hozzátenni. Edzi után mindig nyújts!
A tippem, hogy ha lehet futópályára járj, vagy földes útra, de semmiképpen sem betonra, ha lehet, mert hosszútávon tönkreteszi a térdeidet és a forgóidat.
Lehajolni azért nem tudsz, mert nem vagy flexibilis, ez futással nem orvosolható, csak nyújtásokkal. Szóval sokat nyújts edzés után főleg.
Az nem számít milyen nemű vagy.
L/18 (az első voltam) :D sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!