Szobabiciglivel lehet fogyni? Ha igen, hogyan?

Ezt másképp úgy hívják, hogy intervallum edzés. A lényege, hogy 30-60 másodperces kemény részek, amik között, 4-5 perces lazább szakaszok vannak. Ez edzettségi szint szerint módosítható.
Én ezt általában úgy csinálom, hogy 30km/h bemelegítéshez és a laza, átvezető szakaszokhoz, a sprintek pedig ennél jóval gyorsabbak, néha maximális erővel tekerek. KEZDŐNEK ezt NEM ajánlom!
Ez egy rendkívül hatékony edzés, de cserébe eleinte lehet komoly izomláz és kimerültség, tehát csak fokozatosan! Ugyanezt megteheted futással, úszással is.
Megjegyzem, hogy eleinte nőni fog az izomtömeged pár kilót, ezért ne félj, ha a mérleg kicsit többet mutat :)

Szerintem a 30 perc kevés. Legalább tekerj 40 percet, de inkább 50-et. Nem lassan, de nem is kell lóhalálában, normális tempóban. Legalább heti 3x. Én így fogytam 18 kg-ot. Néha még eljártam futni is.
A fogyiövről meg jól írta az előttem válaszoló!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!