Megállt a fogyás, de miért?!
173cm/102kg-ról indultam. Januárban életmódot váltottam, január végére le is fogytam 5kg-t.
Nagyon figyelek arra mit eszek. Legtöbb napom így néz ki:
R: zabkása, tejjel, gyümölccsel
E: vegyes zöldsaláta/párolt vegyes zöldség; csirkemell/tofu (rántva/párolva/sütve)
-sütéshez kókuszzsírt használok, panírozáshoz is teljes kiőrlésű lisztet, és zabkorpát
V: light túró, zöldségekkel, minimális csirkemellsonkával
Hetente a legrosszabb esetben is lemegyek legalább 2x edzeni, de inkább 4x. Csinálok súlyzós edzést is (felsőtest, fenék, comb), illetve a súlyzós edzés után futok még 20 percet, más napokon pedig csak 60perc futás.
Tehát a kérdés az, hogy január vége óta miért nem fogyok?! Úgy számítottam, hogy február végére megint 5 kiloval leszek könnyebb, de nem fogyok semmit. Tudtam hogy előbb utóbb meg fog állni a fogyás, de mivel elég nagy súlyfeleslegem van, csak mondjuk -10-15kg után számítottam rá.
Mit tehetnék?
A válaszokat előre is köszönöm.
23L
" Megállt a fogyás, de miért?! "
-nagyon egyszerű oka van ,beállt a kalória egyensúly nálad,amennyit elhasználsz ,pont annyit eszel.
-ahhoz hogy megint fogyjál,még kevesebbet szabad csak enned .
Szerintem ezen az oldalon mindent megtalálsz. Remélem tudtam segíteni.
Körülbelül mennyi idő alatt sikerült elérned a 112 kg-ot? Kb. ennyi időt szánj a fogyásra is!
Természetesen ez nem igaz, de hetek alatt ne akarjál már megszabadulni x kiló feleslegtől. Bizonyítsd be a testednek, hogy megszabadulhat a feleslegtől, nem kell raktároznia. Évek tunyaságát, nem fogod pár hét alatt megváltani, egy életet szánj erre!
Az egészséges fogyás az, ha heti 0,5-1kg megy le. Ennél többet nem is szeretnék, de még a fél kg sincs meg, pedig első hónapban a heti 1 is ment.
Nem eszek sokat, amit eszek, az is "jó". A szénhidrátot, zsírt tudnám még csökkenteni, de úgy gondoltam erre csak később kerül sor, nem 5kg után, úgy hogy még hátra van 20.
A másik gondolatom az volt, hogy lehet az étkezéseket kellene 5 felé osztani, hátha akkor egyenletesebben jutna a testem a tápanyaghoz. Ez nem tudom mennyit segítene.
A válaszokat köszönöm!
Elsősorban arra szerettem volna rávilágítani, hogy sem a hízás, pláne nem a fogyás nem történik meg hirtelen, véletlenül stb, és egyik sem lineáris! "Hegyek-völgyek" sorozata fogja megadni a végső tendenciát, ami mindenképp egyértelmű, ha betartod az alap szentenciát: kevesebb kalória bevitel, mint a szükség. Nem érdemes nagyon alá menni a szükségletnek, mert nem egészséges. Érdemes ezzel kísérletezgetni, hogy ez nálad pontosan mennyi.
Az étrendedbe beleolvasva: gyümölcsöt mérsékeletlen, tej szükségtelen. Ne süsd a húst, párold, főzd, így a zsiradék, panír szükségtelen.
Az adagok szétosztása sosem árt, a zsírfelhasználásnál alap, hogy az inzulinszint ne emelkedjen meg!
Adj időt a testednek, magadnak, türelem!
És tényleg egy élethosszban gondolkodj, ne hónapokban, években. Tartós eredmény, csak így lehetséges!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!