Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Igaz az, hogy ha nem eszem...

Igaz az, hogy ha nem eszem eleget, akkor nem tudok fogyni sem?

Figyelt kérdés

A problémám az, hogy alapvetően keveset eszem, mégis viszonylag sokat mozgok. Szénhidrátot és cukrot amennyire tudtam eltávolítottam az életemből, sok zöldséget eszem, a minimális mennyiségű fehérjét mindenképpen beviszem be a szervezetembe, és gyümölcsből sem eszem túl magam, hogy a fruktóz problémát jelentsen. 8 óra alvás és 2-3 liter víz is megvan.

Óránként 5-10 percet futok (igazából elliptikus tréner, de gyorsan használom, 140-155 között tartom a pulzusomat), majd még este letolok egy 45 perces blokkot is, e mellett felüléseket végzek és súlyzózom.

Az izomtömegemből nem vesztettem a diéta kezdete óta, de nem is gyarapodtam semmivel. 25 éves vagyok, 174 centimhez 84kg, ugyanannyi, mint a gimnáziumi éveim alatt, mikor napi 100km-t bicikliztem és 2-3 órát fociztunk. Így két dolog fordult meg a fejemben:

1. sokkal több fehérjét kellene elfogyasztanom, hogy nőhessen az izomtömegem, így több energiát használna fel a szervezetem

2. többet kellene ennem, mert ha keveset eszem, a szervezetem egyből mindent beépíti, raktároz

Pedig alapvetően nem éheztetem magamat annak ellenére, hogy ~1600-1700 kalóriát viszek be maximum egy nap során, sőt, ha betartom az előírt netes diétákat, általában csak hízom tőlük. 2-es típusú diabéteszem nincsen. Esetleg keressek fel egy személyi edzőt, hogy helyre tegyen?

2015. febr. 15. 13:18
 1/1 katus05 válasza:
Igen ha kevés kalóriát viszel be akkor elraktározod.Főleg úgy , hogy ennyit sportolsz ..és azért is hízhatsz , mert folyamatosan edzel és épülnek az izmaid .Nézd meg a kalóriabázion , hogy mennyit kellene enned ahhoz , hogy fogyj.
2015. febr. 20. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!