Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan álljak neki?

Hogyan álljak neki?

Figyelt kérdés

Igazából fogalmam sincs hogyan kezdjek hozzá...

Sokan mondják, hogy hagyjam el a lisztet, cukrot stb. Valaki a tejtermékekre esküszik, hogy azt kell csak elhagyni, valaki a teljes kiőrlésű dolgokat preferálja... Igazából nem tudom mit egyek, hányszor. A fogyókúra illetve egészséges étel hallatán nekem rögtön az alma és a sárgarépa jut eszembe, semmi más... Ilyen téren a kreatívításom nulla... Szeretem a húst de ha arra gondolok, hogy mennyit kellene vacakolnom vele, kiráz a hideg. Illetve van heti 3-4 nap amikor kb 12 órán át nem tudok főtt ételt enni. Ilyenkor mit készítsek, hogy ne egész nap a szendvicseken éljek??

Az itallal nincs probléma, reggel iszok egy kávét(abba sajnos kell a cukor), azon kívül csak vizet iszom.

Illetve még van a mozgás.. Hamar elfáradok az ugrubugritól, nem tudom mi lenne a hozzám való sport/torna.

Étrend kiegészítők?? Vitamin, fehérjepor stb? Annyi mindent hallani mostanság..

Körülbelül 10 kg felesleg van rajtam, szeretnék egészséges lenni és feszes bőrt is!

Nagyon szépen köszönöm, ha segítesz!!

2015. febr. 4. 16:32
 1/6 Osynho ***** válasza:
100%

A fehérliszt, cukor elhagyása, a tejtermékek csökkentése jó dolog. Legjobb egy alacsony szénhidrátbevitel, magas fehérjével és sok zöldséggel. Napi 5-6x étkezés, lehetőleg ne éhezz. Lényeg a kalóriadeficit, ezért jó tudni azért nagyjából, miből mennyit eszel meg egy nap és be kellene állni egy konstans mennyiségre. Aztán a változásokat figyelve, ezt a mennyiséget lehet változtatni.

Egyáltalán nem csupán alma és sárgarépa zabálás a helyes diéta, sőt, szélsőséges étkezés, kevés tápanyagbevitel esetén izomvesztés lesz, az anyagcsere belassul és minden tápanyagot zsírként fog raktározni. A másik, hogy ne fogyókúrázz, hanem diétázz. Nem kúraszerű dologról van ugyanis szó, hanem életmódváltásról. :)

"Szeretem a húst de ha arra gondolok, hogy mennyit kellene vacakolnom vele, kiráz a hideg. "

A csirkemell 10-12 perc alatt megsül, a napi adagot le lehet fagyasztani külön kis zacskókban. Előveszed, kiolvasztod, megsütöd. Egy szendvics elkészítése se sokkal kevesebb idő. Vagy befűszerezed a húst, bedobod a sütőbe, majd kiveszed, ha megsült. Túl sok munka nincs vele. Hozzá rizs, zöldség, esetleg krumpli, teljes kiőrlésű tészta.

"Illetve van heti 3-4 nap amikor kb 12 órán át nem tudok főtt ételt enni. Ilyenkor mit készítsek, hogy ne egész nap a szendvicseken éljek?? "

Ugyanezeket, ételhordóban szállítva. :D Ha szendvics evésre van idő, akkor rendes kajára is van. ;-)

2015. febr. 4. 17:05
 2/6 Osynho ***** válasza:
100%

Ja, természetesen a mozgás nagyban segíti a fogyást, aerob tartományban végzett futás, kocogás, bringázás, úszás, lehetőleg 40-60 perc legyen meg egyszerre. Azért fáradsz el hamar, mert nem jó az állóképességed, azt pedig a mozgással tudod javítani.

Fontos egy jó multivitamin, C vitamin, CaMg, Omega zsírsavak (halolaj kapszula). Fehérje por is szóba jöhet, ha épp nem tudod megoldani szilárd kajával.

2015. febr. 4. 17:09
 3/6 anonim válasza:
100%

Egyél zabpelyhet is! :) Áztass le valamennyit és tegyél bele gyümölcsöket! Olykor én lekvárral is szoktam enni, bár ez már nem a fogyókúrás része...Hidd el nagyon laktat! Egy kistál elég reggel és én bírom vele akár délig is ;) A liszt és cukor elhagyásával pedig nem csak az alakod lesz szebb, hanem sokkal jobb lesz a közérzeted is! (tapasztalat)

Sok sikert a fogyáshoz! :)

2015. febr. 4. 18:15
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm, köszönöm, köszönöm!! :))

Esetleg le tudnátok írni egy napi étkezéseteket?

2015. febr. 4. 18:53
 5/6 anonim válasza:
100%

(átlagosan)

Reggeli: egy kis tányér zabpehely kevés meggyel

Tízórai: általában grapefruit vagy alma, kiwi de bármilyen gyümölcsöt ehetsz

Ebéd :ha tehetem valamilyen husi, ha nem akkor készítek főtt tojást, mellé eszek salátát (ami nálam répából, borsóból esetleg kevés krumpliból, hagymából és általában karfiolból áll)

Uzsonna: pár darab korpás keksz vagy gyümölcs/zöldség, esetleg 1-2 puffasztott rizs szelet

Vacsora: megmondom őszintén este felé egyáltalán nincs étvágyam ezért ilyenkor már nem eszek.

2015. febr. 4. 19:36
 6/6 Osynho ***** válasza:

Utolsó: ez így nagyon kevés fehérje. :/

Kérdező: jelenleg messze vagyok a jó táplálkozástól, ráadásul lesérültem, így az edzés se megy (ennek hiányában az étvágyam is jelentősen csökkent).

Amikor még aktív voltam (heti 3 súlyzós edzés, 2 foci edzés + 1 meccs), akkor beállta megy rendszerre, ez lassú tömegnövelésre volt elég, tehát nem a fogyás volt a célom. Egyetemista voltam, magamra főztem, így tényleg tudtam mit eszek. 78-79kg-os testsúlyhoz: 5-600g száraz húst fagyasztottam külön csomagokban, ezeket minden nap megsütöttem változatos módokon. Ehhez nagyjából 250g rizst főztem (vagy pl ezzel kb egyenértékű tésztát, krumplit), fűszerezés, esetleg valami szósz az egészre. Mellé brokkoli, saláta, vagy valami mélyhűtött zöldségkeverék. Ez 3-4 étkezésre elég. Reggel vagy az előző este elkészített kaját ettem, vagy pl rántottát teljes kiőrlésű kenyérrel, konzerv halat, ilyesmit. Műzli, zabpehely is fogyott szépen. Edzés után fehérje + szőlőcukor, este meg 250g túró. Nagyjából így nézett ki egy átlag étkezésem. Ehhez egy erősebb multivitamin, 1000mg C vitamin, CaMg és sok víz.

2015. febr. 4. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!