Van itt olyan, aki léböjtkúrát csinál? Hányszor és mit isztok? Tudnátok jó gyümölcscentrifugát ajánlani hozzá? Ami bármilyen zöldségből, levélből is csinál levet!
Figyelt kérdés
köszönöm!2015. jan. 29. 20:18
41/47 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi! :) :) :)
2015. márc. 7. 18:09
42/47 anonim válasza:
Sziasztok. Teljesen új "érdeklődő" vagyok, de mégsem. Ma épp elkezdtem a léböjtömet. (Délelőtt csak víz, ebédre leves, uzsira és vacsira banán-alma turmix). Ha jól bírom, (márpedig jól fogom) pénteken is beiktatom. Anyukám nagy bajnok ebben, ő már 2 éve minden szerdán és pénteken csak vizet iszik - pénteken kenyeret is eszeget hozzá - "Bomba jó nő" 50 évesen és 4 gyermekkel a hátán. Neki nagyon bejön ez a módszer, egyre több társa van hozzá. Annyi, hogy ezeken a napokon nem megy sehová (csak dolgozni) és hamar lefekszik aludni. Neki meggyőződése hogy kipihentebb, szebb a bőre, tulajdonképpen folyamatosan tisztító és fogyókúrázik, és persze kb. olyan alakja van mint nekem. (Én 24 éves vagyok, kb. 60kg, 160 cm) Természetesen tavaszi-nyári fogyásképpen szeretném én is elindítani ezt a léböjtölést, de ha vagány vagyok megtartanám ezt a szerda-péntek léböjt szokást. Tapasztalatok ezzel kapcsolatba? Mármint a rendszerességre gondolok.
43/47 anonim válasza:
Szia:) A léböjt az az, amikor semmi rostot nem eszel, hanem csak a zöldés és gyümölcsök levét, gyógyteát és vizet. Ha már turmixot iszol, akkor az nem léböjt. Szerintem a valódi méregtelenítéshez minimum 5-10 napra van szükség. Én csak zöldség, de inkább gyümölcs leveket ittam vízzel hígítva, vizet és csalán teát. És gyümölcs centrifugával csináltam a leveket, nem turmixoltam. Viszont az 5 napos léböjtöm után sajna nem fogytam:( Szerintem raktározott a szervezetem. Két napja, hogy kezd elindulni végre:) Én is terveztem heti egy lénapot, de meggondoltam magam, félek, hogy a másik 6 napban jobban raktároz majd. Aztán lehet, hogy ez hülyeség....anyukád a nem lénapokon mennyit eszik?
44/47 anonim válasza:
Bár nem olvastam amit írtál, de végül kibírtam turmix nélkül.:-) Délelőtt víz, ebédre kb. 2,5 dl tejfölös karalábé leves (ez volt a munkahelyemen az ebéd) uzsonna, vacsi víz, víz, víz, ja és egy pohár pikáns paradicsomlé (Topjoy) is lecsúszott. Sajnos nincs gyümölcs/zöldség centrifugám, egyelőre az volt a célom hogy kipróbáljam milyen is egy "folyadéknap". Nekem jól esett! Igyekezni fogok pénteken is betartani. Aztán minden szerdán és pénteken egész évben! :) Anyukám a nemfolyadék napokon ugyanúgy reggelizik, menzán ebédel, vacsira almát szokott. (az mindíg van nálunk) A gyümölcscentrifuga egyébként milyen? Még sosem láttam ilyen "szerkentyűt" élőben. Beleteszel egy kígyóuborkát, 2 paradicsomot és kifacsarja a nedűt? A levüket? Aztán lehúzod? (Bocs a hülye kérdésekért... :) )
45/47 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! Igen, úgy működik a gyümölcscentrifuga, ahogy leírtad. Amúgy, gyümölcsprést ajánlottabb venni, azzal több tápanyag marad a lében állítólag. Ugyanúgy néz ki, csak elvileg lassabban juice-ol. Én nem hiszem, hogy a vizenlét jó. Sok zöldség-gyümölcslé kell és mellette sok víz. Nem csak vagy szinte csak víz.
2015. márc. 22. 08:48
46/47 anonim válasza:
Amit még tudok ajánlani, ha nem léböjtről, hanem folyadéknapról van szó, az egy erős turmixgép. Épp egyik nap vettem, nagyon jól turmixolja a céklát is...így a rostot is beviszed, nem úgy, mint a centrifugával, vagy a préssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!