Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az édesírőszerek pl amit a...

Az édesírőszerek pl amit a kávéba tesznek aza nyomós "bogyók" mennyire egésszégtelenek/hízlalóak?

Figyelt kérdés
mert ami nekem van abba semmi természetes nincs csak kémiai anyagok, gondolom hogy akkor mia válasz de általánosságba kérdezem, mert pl unokatestvéreméknél van direkt fogyókúrázóknak való édesítőszer. Használjak inkább nádcukrot vagy édesítőszernél maradjak?

2015. jan. 23. 21:59
 1/3 anonim ***** válasza:

Azért szokták szidni az édesítőszert, merthogy még nagyobb étvágyat csinál. (Mint általában a cukros dolgok, ez sem oltja a szomjat.) Meg van egyfajta utóíze, amit nem mindenki szeret. Nem tudom, függőséget okoz-e úgy, mint a cukor, de én egy időben dobozszámra ittam...

Nem hizlal, talán 10kcal van 100 grammban, vagy ilyesmi.

2015. jan. 23. 22:39
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Általában az édesítőszert cukor pótlásra használják , dietazoknak vagy cukorbetegeknek. Tehát nem hízlal annyira, mert az a célja , hogy ne emelje meg annyira az inzulin szintet... A jobb minőségű édesítőszerek teljesen kalória mentesek ( de ez ra van írva a dobozara, hogy mennyi kcal van benne ) de ha olcsóbb akkor mesterséges. A legjobb a stevia vagy eritrit, mindkettő természetes es 0kcal-os. Viszont mindkettőnek van mellékíze, a stevia nak kesernyés utoize, az eritritnek hideg/mentás mellékíze. Amit meg említettel, nyírfacukor es társai az mind cukor csak a fehér cukorral egy fokkal egészségesebb , de a legtöbb ugyanannyi kcalt tartalmaz ( kokuszvirag cukor pl es társai )

Kiegészítés képen hozzáfűzném, hogy az alakja nem befolyásol semmit, van bogyos kiszerelésben stevia is meg utolsó Tesco kék value-s édesítőszer is...

(Minden anyag kémiai... Te a mesterséges szót kerested...)

2015. jan. 23. 23:25
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem hizlalnak.

Nagy menyiségben meg a cukor is egészségtelen, szóval mértékkel kell fogyasztani mindent.

Egy két "bogyó" nincs egy gramm se, szóval ha nem dobozszám eszed, nem egészségtelen.

A mesterséges édesítőkre meg jellemző, hogy a cukornál nagyobb az édesítő erejük, ezért jóval kevesebb kell belőlük.

Ha szeretnél vegyél eritritet, az természetes anyag, csak drágább és több kell belőle. Én mondjuk szeretem.

Egyébként sok természetes anyag van ami ugyan úgy ártalmas. pl a gyilkos galóca is természetes meg a kígyóméreg is az.

Nem kell mindenből problémát csinálni. Ha a kávédba teszel egy fél kanál cukrot, nem attól fogsz elhízni.

Érdemes a többi kajára figyelni, mert a kenyérrel, péksütikkel, tésztákkal meg a sok egészségesnek hirdetett ízesített joghurttal rengeteg szénhidrát megy be, még akkor is ha fantasztikus "teljes kiőrlésűeket" meg "light"-ot veszed. Nem ér semmit. Aki fogyni akar, annak nem kell kenyeret, tésztát és ilyen szmötyiket enni és kész.

2015. jan. 24. 12:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!