Mivel helyettesítsem a kenyeret?
A szervezetnek szüksége van a gabonafélékre, de nem mindegy, hogy hogyan dolgozzák fel, mennyi tápanyag, vitamin marad benne. Az sem mindegy, hogy mennyit fogyasztasz belőlük. Napi 2 szelet teljes kiörlésű kenyér, lehetőleg reggelire, bőven belefér egy diétás étrendbe is.
Persze ha szeretnél újat kipróbálni, akkor a natur zabpehely is nagyon sokféleképpen felhasználható. Reggelire zabkása, joghurtba pár kanál zabpehely friss gyümölcsökkel, vagy zöldségekkel kiegészítve, mézzel édesítve nem csak tápláló, emésztést segítő, de szuperegészséges is.
Itt még olvashatsz más gabonafélékről is : [link]
Majd szóljunk a 10 000 évvel ezelőtt élő embereknek (gabonatermesztés, mezőgazdálkodás előtt), hogy szükségük van gabonafélékre.
Meg a természetes életmódot folytató embertársainknak is szóljunk. Mondjuk nekik nincsenek olyan elkerülhető betegségeik amik nálunk óriási bajokat okoznak, de biztosan szükségük lenne rá!
Kifli - búzalisztet lehet helyettesíteni búzaliszttel?
Ez új, még nekem is! :)))
Kedves #3, először is, keress az interneten egy táplálkozás piramist. Majd meg egy kis történelmi-irodalmi vonatkozást, amikor a szegények hamuban sült fekete kenyeret ettek (Petőfi Sándor: Fekete kenyér). A hántolás egy későbbi (úgy értve a kenyérsütés elkezdédéhez képest) eljárás, mert a gazdagok azt hitték, hogy a fehér kenyér a jó, mert az fehér, "tiszta", stb., de rájöttek, hogy nem, mert a legtöbb vitamin a héjában (pontosabban a héja alatt) van, mint minden zöldségnek és gyümölcsnek!
Nem a fehér kenyérről írtam, hogy az kell a szervezetnek :)És ha vetted volna a fáradságot, hogy a bemásolt linkre kattints, tán meg is értetted volna, dehát gyorsan valamit válaszolni kell, habár nem a feltett kérdésre, csak hogy írhass, kötözködhess ... :(
(#2)
- táplálkozási piramis
Nagyon sok gabonát látsz benne?
"Majd meg egy kis történelmi-irodalmi vonatkozást, amikor a szegények hamuban sült fekete kenyeret ettek (Petőfi Sándor: Fekete kenyér)."
Petőfi Sándor (Kiskőrös, 1823. január 1 - vajon 1823-as születésű emberek, Kiskőrösön természetes élettérbe születtek, vagy megrontott, mesterséges, 'civilizált' életmódba és ennek megfelelően természetellenes életmódot és táplálkozást folytattak?
"A hántolás egy későbbi (úgy értve a kenyérsütés elkezdédéhez képest) eljárás, mert a gazdagok azt hitték, hogy a fehér kenyér a jó, mert az fehér, "tiszta"
Irreleváns. A búzából semmi más nem lesz, mint búza. És az ócska, fogyasztásra gyakorlatilag alkalmatlan, ócska növény.
"de rájöttek, hogy nem, mert a legtöbb vitamin a héjában (pontosabban a héja alatt) van, mint minden zöldségnek és gyümölcsnek! "
Nem. A zöldségek és gyümölcsök vitamintartalma (bár ez is lecsökkent mára) hasznosítani tudjuk, a gabonák minimális vitamin- és ásványianyag tartalma értelmetlen, mert a gabonák saját emésztést gátló anyagai, a bennük lévő fitátok és a héjban lévő egészségtelen típusú rostok felvehetetlenné teszik. Ezeket nevezzük antinutritív anyagoknak.
A linkedre nem volt mit másolni, mivel a gabonaIPAR hazugság lobbijáról szól.
A dohányipar is írhatna a dohányzás (kamu) egészséges hatásairól, sőt kitalálhatnák, hogy a fehér dohány (cigi) az rossz, de a barna dohány (szivar) az nagyon jó. Ez baromság, a gabonaipar marketingfogása is ugyan ekkora hazugság.
Egyébként élelmiszermérnök vagyok, mégis mennyi értelmetlen hazugság elolvasásához kell vennem a fáradságot, miután több mint 3 évig ezeket hallgattam? Feltehetőleg ismerem a mainstream propaganda szövegeket, fejből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!