Nagy súlyfeleslegnél ez a torna hatásos?
https://www.youtube.com/watch?v=DYuw4f1c4xs
Erre tornázom nagy súlyfelesleggel (80-90 kga súlyfelesleg)
Még csak 15 percet bírok belőle végig csinálni, de tegnap csak 10-et bírtam, és úgy terveztem, hogy naponta 5 percel emelem, így nem terhelem meg nagyon a szervezetemet.
(az ugrabugris tornák nem jöhetnek szóba, mert a bal térdem tönkre van menve)
Ez mennyire elég, és mennyire hatásos? Vagy az egész 45 percet bírnom kéne egyből?
(Emellett persze a táplálkozásra is odafigyelek, cukrot teljesen hanyagolom, fehér lisztet, keményítőket is próbálom, kenyeret és pékárukat egyáltalán nem eszem, soha nem is ettem)
Én letisztítanám az edzést:
Fegyencedzés alapvető erősítő gyakorlatai, változtatható nehézségben le vannak írva a kivitelezések.
ÉS emellett egyszerű sétát tennék be. Legyen meg az erősítés, és legyen meg a sima séta, ez így tiszta.
Táplálkozásnál van egy kérdésem, ha megengeded!
Ha nem ettél kenyeret, akkor milyen étkezési szokás vezethetett az elhízáshoz? Valamilyen gluténforrás valószínűleg pajzsmirigy problémát okozott, nem? Vagy tejtermékeket fogyasztasz?
Önmagában a keményítő (például rizsevés) nem igazán szokott nagyobb túlsúlyhoz vezetni, persze valóban a sok keményítő sem jó.
Akkor a búzaliszt - glutén :(
Te sem bírod szerintem, én erre figyelnék oda leginkább.
És a torna mellé beraknám a letisztult erősítést. Erőszintednek megfelelően add meg a megfelelő terhelést a karizmaidnak, törzsmerevítőidnek, lábaidnak - utána jó az a mozgás amit a videón mutattál! :)
Megnéztem ezt a fegyecedzéses dolgot, amíg nem fogyok legalább egy keveset szerintem nem ajánlatos.
Hídba nem tudok lemenni, fekvőtámaszt szintén nem tudok csinálni ekkora túlsúllyal, guggolás a térdemnek nem tesz jót(félek, hogy kimegy a térdem, és megint 2 hétig nem tudok lábra állni) Húzódzkodni nincs hol. Fekvőtámasz kézenállásban???? :D 140 kg-val? :D:D:D
Vajon.. én mint hozzáértő edző, táplálkozási tanácsadó.. tényleg olyan tanácsot adtam volna, hogy túlsúllyal kézállásban végezz karhajlítást.. Hmm, elgondolkodtató.
Vagy nem olvastad el a gyakorlatokat amiket ajánlottam, csak beleszúrtál véletlenszerűen és a legnehezebb kivitelezésekkel akarod kezdeni. Erről nem tehetek, én a könyvet ajánlottam, ami a kezdő gyakorlatokkal kezdődik :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!