Cukorbetegségre Metabolikus-diéta?
Sziasztok!
17éves vagyok és 174cm/74kg
Na a bajom,hogy akárhogyan edzek nem fogyok.
És ebből elegem van.
Ezt a diétát lehetne cukorbetegen is csinálni?
Nem hanyagolnám el az inzulint,de sokkal kevesebbet adnék be.
(pl. míg vacsira 60g CH van előírva 16E inzulinnal,én ezt 20g CH/4-5E -re csökkenteném.)
Itt találtam rá [link]
köszönöm a válaszokat!:)
Senkinek sem ajánlják, mert egészséges.
Az egészségednek nincs értelme, a betegséged miatt fogsz gyógyszereket vásárolni, tehát annak van értelme. Mármint elmebeteg világban ez így működik. Döntsd el, hogy a mi világunk vajon mennyire elmebeteg, őrült, természetellenes..
A húst-hússal ketogén tényleg nem jó. Egyrészt zsírból lesznek ketontestek nem fehérjéből, a fehérjebevitel pedig valamennyire inzulinogén.
Ezen kívül nagyobb mennyiségben eleve értelmetlen, mert a testünk csak x mennyiségű fehérjét használ fel. Ennél nagyjából mindenki többet eszik, oké energiát nyerünk belőle, jobb mint a cukor.. csak éppen méregteleníteni kell utána, azaz a májnak munka. Én bírom nagyon a húst, de fölösleges nagy mennyiségben enni.
Zsír kell és mindenféle friss zöldség, hús az éppen csak legyen elég aztán jól van. Mennyi, 0,8-1g /ttkg fehérje? Bőven elég.
Különben esetleg jönnek ilyen magas kortizolszint okozta problémák, és ez bármennyire nem is a ketogén étrend hibája, de ezekkel küzdeni elég rossz. Nem kell sok hús, így is csomó energiát ad és jó állapotot a ketó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!