Cukorbetegségre Metabolikus-diéta?
Sziasztok!
17éves vagyok és 174cm/74kg
Na a bajom,hogy akárhogyan edzek nem fogyok.
És ebből elegem van.
Ezt a diétát lehetne cukorbetegen is csinálni?
Nem hanyagolnám el az inzulint,de sokkal kevesebbet adnék be.
(pl. míg vacsira 60g CH van előírva 16E inzulinnal,én ezt 20g CH/4-5E -re csökkenteném.)
Itt találtam rá [link]
köszönöm a válaszokat!:)
Nem jó.
Cukorbetegként ne egyél..
"egy bögre friss vegyes gyümölcslé almából, banánból, eperből és kiviből, egy bögre zöld tea."
Gyümölcstálat, mert erre is küldheted majd a sok inzulint.
" egy bögre mexikói babsaláta."
Bab, keményítő. Erre is inzulinoznod kell majd!
"egy bögre hajdinakása."
Hajdina keményítő, inzulin kell rá.
"Tízórai: banán."
"Ebéd: 10 dkg mandulás csirke, barna rizs.
Uzsonna: szilva."
INZULIN ezek után?
Miért nem eszel húst uborkával, kókuszzsírral? (illetve mindenféle zöldségfajta, hús-zsír kombinációt) ?
Ha kolbászt ennél uborkával és salátával, arra mennyi egység inzulin kellene? Mondjuk 500g uborkával számolj, nem eszel meg ennyit de mindegy. 100g kolbásszal. Ez így nem rossz étkezés, én még kókuszzsírt tennék hozzá..
Meg tudnád nézni ehhez mennyi inzulin kellene? :)
Az ilyen egy hónap alatt tíz kiló mínusz, meg hasonlókat alapból kerülni kell! Főleg a feminás borzadályokat!
Neked az étkezéseid GI-ét kellene csökkenteni.
Ételek GI értéke lehet alacsony.. mégis nagyon inzulinogén :(
Ezzel nem számoltak a glikémiás index (és a diéta) megalkotásakor :(
Az a baj, hogy a 'sima diabetikus diéta' nem jó a cukorbetegeknek.
Én speciel nagyon nem ajánlom.. mármint inkább konstruktívan közelítem meg:
Azt ajánlanám a cukorbetegeknek, hogy ha érdekli őket valamennyire az egészségük, akkor alaposan járjanak utána az állapotuknak, a használható kezeléseknek, az élelmiszerek hatásainak, az inzulinnak és hatásainak, az inzulin szerepének, a szénhidrát anyagcserének.
Ennyi, ilyen alapvető ismeretek nélkül úgy vágják át őket mint a nagyon.
De én úgy gondoltam,hogy ha:
Egyik étkezés: 100g kolbász,80g uborka meg kókuszzsír = 0g CH ~ na ha itt pl. a cukrom 10 akkor beadok 2E
De ha az egyik: egy bögre babsaláta = kb.40g CH ~ erre adok 13E-t.
A kérdésem,hogy ha ezt csinálnám szerintetek fogynék?
Ha kiismerném az inzulinomat szerintetek fogynék?
Nem mindig adnék inzulint ezt akarom mondani. Csak mikor az étkezés úgy kívánja. Elegem van,hogy tudom,hogy a kenyértől hízok. És bárki mondhatja,hogy a rozsos kenyér egészségesebb mikor ugyan úgy hízlal...
Csak idióta dietetikusok (akiket direkt idiótának képeztek) és az őket majmolók mondják, hogy a rozsos kenyér jó. Ők egyáltalán nem mindenki, ők egy hangos csoport, akin a többi tehetetlenül röhög.
Nekik van pénzük, támogatottságuk, ők szólalnak meg a médiákban, nekik van egyetemi végzettségük (a semmiről), mi meg sokan csak fogjuk a fejünket, hogy pont a dilettánsokat emelik ki (amúgy nem véletlenül).
Ha kolbászt és zsírt eszel, mondjuk nem lesz 10 a cukrod, bár tudom hogy nem csak az étkezésen múlik ez. De azért sokaknak igen szépen beáll ez, és tényleg minimális inzulinnal. Csak nagyon, nagyon figyelj oda oké, hogy ha kevesebb ch-t eszel, nehogy túllőd az inzulint, mert értelmetlen lenne rosszul lenned, elájulnod emiatt. Aztán úgyis a kevés szénhidrátevésre fognák az orvosok, nem is a túl sok inzulinra. Vigyázz magadra közben, de ezt úgyis tudod.
A hízás az a véredben lévő tápanyagok elraktározása. Az inzulin hatása ez a raktározás. Ha nincs sok inzulin és nincs valami hihetetlenül nagy kalória túlfogyasztás, akkor nincs elhízás sem, kb. így áll be homeosztázissal az egészséges testtömeg, egészséges testzsír arány.
Szóval igen, fogynál, nézz utána a lowcarb / ketogén étrendeknek, a működésüket, elérhető eredményeket, hatásukat inzulin elválasztásra, inzulin érzékenységre.
A ketogen étrendet nem szeretném elkezdeni.
Vagyis majd később,mert nem tudom,hogy ha teljesen elhagyom az inzulint es húst-hússal eszek mi történhet.
(azt hiszem ez a keton diéta lényege)
Viszont, a lowcarb dieta nem lenne rossz,sőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!