Félek, hogy nem megfelelően próbálom leadni a súlyfeleslegem. Mit tegyek? (Többi lent)
Életmódot szeretnék váltani, már neki is láttam, és elég jól megy. A lényeg az lenne, hogy sok helyen láttam, hogy aki túl keveset eszik, az egyszerűen nem tud tovább fogyni, mert a szervezete úgymond "éhező üzemmódba" vált, és elkezdi gyűjteni a tartalékokat. A kalóriabázis nevű oldallal próbálom meg figyelni a napi étkezéseim mennyiségét, de ugye az sem pontos, ezért a biztonság kedvéért hozzáadok valamennyit vagy megszorzom 2-vel azt a kalóriát amit szerinte megettem. Tehát igazából fogalmam sincs, mennyit kellene ennem, félek, hogy átesem a ló túloldalára, és a végén túl keveset eszem, aztán annyi a fogyásnak. Mit kellene tennem? Egyébként mozgok, heti 3 edzés megvan minimum.
Nem attól félek, hogy túl sokat eszem, hanem, hogy nem elegendőt :( Nem tudom hogyan bizonyosodhatnék meg róla, hogy amit aznap ettem, elég volt?
Egyébként nem vagyok éhes, tehát nem arról van szó, hogy éheztetem magam.
Szia.
Ird le hogy miket ettél ma, és hogy Te ezt hány kalóriának számoltad.
Leellenörzöm hogy jól számolsz-e, de leirhatod több napi étkezésed is, és ennek függvényében eltudom mondani hogy eleget eszel-e.
Magasságod?Súlyod? valamint korod?Hány kg fogyást szeretnél elérni?ezek az adatok fontosak.
Szia! 164 cm vagyok, 80 kiló. Sokat szeretnék fogyni, az idő mindegy, az eredmény számít :)
60 kilóra mindenképpen le szeretnék fogyni.
Tegnap ettem 2 joghurtot, két szelet rozskenyeret (A kicsi fajtából, azon két selyemsonka, és kígyóuborka volt, vajat nem kentem rá) Ezen kívül pár kanál rizst ettem még, magában.(Szó szerint pár kanál :) ) Ezt nagyjából 500 kalóriának számolta csak, és nekem elég volt, de szerintem azért több kalória volt 500-nál. (Úgy tudom, 1200 a minimum ami egészséges még fogyókúránál is)
Ma ettem egy szelet rozskenyeret ugyanazzal a feltéttel, ezen kívül kb 60 g zöldséget, és kb 60 g Karaj natúr husit. Ezt nem számoltam meg mennyi, de ugyanennyi husit meg zöldséget tervezek még enni ma, + egy joghurtot vagy pár szem gyümölcsöt esetleg. Mi a véleményed ezekről?
Jól számoltad, nem sokkal lehetett több 500 kalóriánál egy napod maximum 600.
Hát jól sejtetted elég kevés, de lehet ezen változtatni :)
Fontos hogy naponta 5 alkalommal étkezz, a reggelid tökéletes volt, de tízóraizni is szükséges mondjuk egy almát/narancsot vagy bármely gyümölcsöt a banán kivételével.
Ebédre szintén valami táplálót kell enned, lehet husi is csak lehetőleg valami zöldségfélével.
Vagy tudom ajánlani a rántás nélkül készült főzelékeket/leveseket is.
Uzsonnára joghurtot fogyassz bár szerintem a kefír az jobb.
Vacsorára lehet túró vagy valami saláta féleség, de én kifejezetten szeretem a túrót, bár, ízlés kéredése.
Minimum 1000 kalóriát egyél, de előny lenne picivel többet, mondjuk 1100-1200-at fogyasztani.
Estére semmiképpen ne egyél gyümölcsöt mert magas a cukortartalma és könnyen elcseszhet egy egyébként jó diétát.
Remélem tudtam segíteni!:)
Szívesen! :)
Egyébként, javasolt valami mozgást beiktatni hogy nne plöttyedjen meg a bőröd a fogyástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!