Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Lehetseges az, hogy a szenhidr...

Lehetseges az, hogy a szenhidratmegvonas es cukormegvonas fejfajast okoz?

Figyelt kérdés
azert nem tudok fogyokurazni ,mert akarhanyszor elkezdem,azonnal fejgörcsöm lesz.Nagyon furcsa.Most is 2 napja kezdtem el,csak halat,csirket tojast es salatat eszek ,csoki es semmilyen szenhidratot nem eszek.Azota van fejfajasom.MAs is van igy?
2014. dec. 11. 13:54
 1/8 anonim ***** válasza:
A szénhidrátot csökkenteni kell és nem teljesen megvonni. Az agy működéséhez szükség van minimális szénhidrátra. Olvass a ketogén diétáról, ott is írják, hogy kell egy hét mire az agy megszokja, hogy kevesebbb a szénhidrát és ketont kell felhasználnia.
2014. dec. 11. 13:58
 2/8 anonim ***** válasza:
Egyél zöldségeket, cukoralkoholt, bármit ami lassan felszívódó CH, hátha jobb lesz.
2014. dec. 11. 14:03
 3/8 anonim válasza:

Igyál vizet, ez tuti! és hagyd a fájdalomcsillapítókat.

Am testépítő vagyok, minek vonod meg a szénhidrátot? a cukrot azt igen, de én személy szerint azt nem sorolom a szénhidrátok közé, inkább dobom a kukába. Egyél rizst, tésztát, gabonafélét, azt lehet.

2014. dec. 11. 14:20
 4/8 anonim ***** válasza:

Mivel alapjáraton az agyunk szénhidrátot is használ fel a gondolkodáshoz-koncentráláshoz ezért több mint valószínű hogy igen, itt a baki.

Minimum egy hét kell míg hozzászoksz a csökkentett szénhidrát fogyasztáshoz, viszont ne iktasd ki teljesen az étrendedből..próbáld reggelire beiktatni egy lassan felszívódó szénhidrát fogyasztását az étrendedbe és meglásd nem fog fájni a fejed, sőt sokkal élénkebb-kipihentebb leszel.

2014. dec. 11. 14:34
 5/8 A kérdező kommentje:
azert vonom meg a szenhidratot mert attol hizok.Tehat a kenyertöl,a peksütiktöl,pl.ket napja vacsira csirket vagy halat eszek salataval.es utana egesz este meg ejjel fajt a fejem.ugye regen meg vacsira pl.tesztat ettem kakaoscsigat stb.ezeket most ki akarom iktatni az etrendemböl.erre gondoltam amikor azt irtam hogy szenhidratmegvonas.
2014. dec. 11. 18:27
 6/8 anonim ***** válasza:

Lehetséges, és inzulinrezisztenciának hívják a betegséget, amikor a szénhidrátfüggők szervezete már fizikailag is károsodott, és ennyire ráfüggtek a szénhidrátevésre.

Fokozatosan csökkentesd, eleinte egyél kb. 120, 100g nettó szénhidrátot rizsből / zabból, étkezéseidhez elosztva, zsírral és savanyúsággal (ecetsavval, citromsavval).

Ezek csökkentik a szénhidrátok okozta inzulinválaszt.

És csökkentsd a ch mennyiségét, 50 gramm alá nem kell menni.

A szervezeted adaptív. Ha rossz hatásoknak teszed ki sokáig, akkor ahhoz fog alkalmazkodni. Újra kell kalibrálni a szervezetedet.

2014. dec. 11. 23:07
 7/8 A kérdező kommentje:
inzulinrezisztencia?uh akkor nekem az van-korosan ettem a z ilyen egezsgegtelen eteleket -pl.teszta minden mennyisegben-es most eldöntöttem vege ezen valtoztatok.Szoval az a megoldas hogy eleinte pl. a halhoz es csirkehez egyek egy keves rizst is-es szep lassan vonjam meg magamtol hogy a szervezetem hozza tudjon szokni -ha jol ertem.Tegnap mar fajdalomcsillapitot kellett beszednem ugy fajt a fejem.pedig sok vizet iszok
2014. dec. 12. 08:28
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha a tested olyan állapotban van, hogy megvonásnak éli meg a ch csökkentést és emiatt fáj a fejed is (de megpróbálhatod, hogy iszol több vizet, eszel pár gramm tiszta sót) ..

.. akkor a fájdalomcsillapító csak a fájdalom tünetén segít, a háttérben húzódó biokémiai folyamatokon nem.

Ha ennyire megvisel a kevesebb ch fogyasztás, akkor igen, minél fokozatosabban le kellene szokni róla anélkül, hogy nagyon lesokkolnád a szervezetedet. Ha fáj a fejed alacsony vércukorszint miatt, akkor egyél pár falat almát, pár harapás puffasztott rizst.. csak ezeket se magában, hanem zsírral / fehérjével, és csak keveset.

Igyál sokat, és tényleg vedd komolyan, mert az nem normális, ha nem eszünk ch-t és emiatt fejfájósak, ingerlékenyek vagy erőtlenek vagyunk. Ezek már jelzések, de semmi visszafordíthatatlant nem jelentenek.

2014. dec. 12. 09:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!