Életmódváltással szeretnék fogyni! Valaki tudni segíteni az ezzel kapcsolatos kérdéseimre választ adni?
Én 166,5cm magas vagyok és ehhez 59kg a testsúlyom, lány vagyok.
14éves csak, viszont egészséges módon, szeretnék 50kg-ra lefogyni.
Szedek c-vitamint, két naponta kálcium és magnézum pezsgőtablettát.
Nem eszek sokat de egészségesen, sok gyümölcsöt, zöldséget, fehérjét és reggelente szénhidrátot is eszek.
Emellett szeretnék heti 4x30percet eljárni futni/kocogni.
Na most biztos lesznek akik nem állnak a pártomon a fogyást illetően-mert jön a szokásos így is pont jó súlyban vagy szöveg- tudom hogy pont jó súlyban vagyok, csak nem érzem jól magam a bőrömben!
Ha karcsú és feszes lennék, illetve formás a futástól annak jobban jobban örülnék.
Viszont nem szeretném ha fejlődésemben ez az életmódváltás vagyis inkább a napi 1500-as kalóriabevitel bármit is gátolna.
Azért szedek étrend kiegészítőket (gondolok itt a felsorolt vitaminokra) hogy ne gátolja a fejlődésemet az hogy nem veszek magamhoz naponta 1500kalóriát.
Felsorolom a tegnapi illetve mai étkezésemet és ebből megállapítanátok nekem hogy jól csinálom-e?és hogy ettől tudok-e rendesen fejlődni?
TEGNAP:
REGGELI:-50gramm zabpehely,3dl sovány tej (zabkásásra készítettem)fahéj,édesítőszer
TÍZÓRAI:1db zöld alma
EBÉD: mexikói ínyencség (saját recept 1 adagot készítettem: 1kis vöröshagyma,1kanál vajon pirult,15dkg mexikói fagyasztott vegyes-zöldség (répa,kukorica,zöldborsó)3szelet pulykasonka, 1 evőkanál tejföl)
UZSONNA: 1darab narancs
VACSORA: 12dkg vajbab fokhagymával ízesítve
MAI NAP:
REGGELI:50gramm zabpehely,2dl tej,fél banán (a banánt külön ettem és egy kisebb banán fele volt)
TÍZÓRAI: 1db narancs
EBÉD: 1főtt frank-furti virsli (jobb minőségű amúgy 10dkg-os volt)
15dkg párolt mexikói zöldségmix
UZSONNA:fél darab zöld alma,1 darab narancs
VACSORA:Vacsorára vajbabot gondoltam
És elmegyek futni 30percet
Ez így jó?Egyébként ha elértem az 50kg-ot utánna nem szeretném abbahagyni az egészséges étkezést csak kicsit bővítem majd az adagokat a súlytartás végett, illetve a futást is szeretném majd folytatni!
Helló!
Lehet el kellene hagynod a tejet, nem mindenki bírja a tejfehérjét, növekedési faktorokat (éppenséggel a legtöbb ember nem bírja).
Ha zab helyett zöldségeket, ennél, tojást vagy húsfélét, akkor több hasznos tápanyagot ennél. Na nem mintha a mostani étrendeddel az éhhalál veszélyeztetne, de látod, hogy ezzel még zsíros a tested, tehát nem eléggé jó.
Én a tejivást és a zabféle szénhidrátforrások fogyasztását gyakran szoktam ajánlani, legalább egy próba időszakra. Jót szokott tenni.
Szia!:)
Igazából ezt az étrendet tegnap kezdtem, és utánna néztem hogy milyen szénhidrát forrás a legjobb egy fejlődésben lévő tinédzsernek ha fogyni szeretne.
A legtöbb helyen a zabpelyhet tanácsolták hatásosnak, mivel ugye a szénhidrátot sem mellőzhetem teljesen az életemből, főleg hogy járok futni is.
Anyukám szerint ha már kenyeret nem eszek legalább reggelire egyek zabpelyhet mert legjobb szénhidrát forrás állítólag.
Viszont akkor a tejet mellőzni fogom, csak reggelire fogok használni belőle maximum 2dl-t.
Köszönöm a válaszod!
Szerinted ezzel az étrenddel egyébként akkor tudnék fogyni?Mivel még csak második napja étkezem így ezért még nem történt váltoazás..
Reggel 50 gramm zab egyszerűen csak olyan kevés, hogy emiatt nem problémás. Ennyi keményítőt sportoló ember tényleg lazán felhasznál.
Ez simán lehet jó, ügyes vagy!
Köszönöm!:)
Megnyugodtam, mert ezzel az étrenddel nem koplalok, azaz nemis vagyok éhes napközben mindíg laktatóak az adagok is, és fogyhatok is vele ami meg a legjobb hogy odafigyelek az egészségemre is!:)
Szerintetek heti 0,5Kg-ot leadok majd? :)
Pont azt felejtettem el írni, hogy végső soron te érzed, hogy eleget eszel-e.
Fogyás sebességére én már nem szoktam jóslásokat írni :)
Heti fél kiló általános, nem megterhelő, egészséges esetben elérhető, remélem neked is menni fog ez az ütem és ez motivál is majd :)
Köszi mégegyszer!:)
További Szép Estét! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!