Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Olyan van, hogy zsíréhség?

Olyan van, hogy zsíréhség?

Figyelt kérdés

Tudom, nagyon hülyén hangzik. A szénhidrátéhség itt gyakran említett szó: írjátok, hogy a szénhidrát megvonása miatt van.

Na, én 4-5 éve is fogyóztam, tudtam sokat fogyni a következővel (-18-20 kg, ebből kb 3-4 kg víz ugye): zsír elhagyásával, először napi 2, majd napi 1 teljes kiőrlésű pékáruval, majd igyekeztem ezt is elhagyni, és főleg fehérjére koncentráltam annó. Nekem nagyon bevált a zsírszegény étrend, még ha ettem szénhidrátot is (jót! gyümölcsöt, zöldséget, tk pékárukat)

Most is fogyózom +heti 2-3 futás , és a következő a bajom:

- nem kívánom az édeset, pl. elmegyek az utcán nem kívánom a pékségben a kakaóscsigát vagy a pizzástekercset (ezt nem dicsekvésnek írom, csak azért hogy lássátok nincs chéhségem

- hanem a zsíros dolgokat kívánom, de azt nagyon!!

érzem, hogy hiába eszem pl. fehérjét (csirkemell, pulykamell, hal, tojásfehérje...) az nem elég. Hiába kombinálom pl. teljes kiőrlésű pékáru + csirkemell (rendes hús, nem sonka) + zöldség, érzem, hogy nem csillapítja az éhségem.

Azt érzem, hogy egy jó nagy zsíros, sajtos-tejfölös lángos az tudná csillapítani.

Nem szoktam bűnözni, másfél hetente 1X csalok egy picit, és ez épp ma volt... bevágtam egy barominagy lángost...

de megint érzem. Ezt az éhséget, mintha zsír kellene. Tojássárgája, meg valami zsírtól csöpögős akármit kívánok (mint pl a lángos) szalonnát nem szeretem, azt nem...

mi a bajom? Miért van ez? Mindenki más a csokit kívánja meg az édeset... pedig az kevesebb kcal. Mert 1 gr zsír 9 kcal 1 gr cukor meg 4 kcal...

tehát ez sztem még rosszabb helyzet...

Mit tegyek?

Próbáltam múlt héten zsírszegény sajtot venni (trappista light, mozarella) de olyan ótv*r sz** az ízük... hogy SEMMILYEN.

Túróból mindig soványat veszek, mert a zsírosabbnak túl nagy szerintem a kcal értéke.

Tojást szoktam enni (fehérje is, sárgájával óvatos vagyok! Napi max 1 sárgája, fehérjéből többet.)

Húsok közül csak a fehér húsokat szeretem, kiskoromban is utáltam a disznóhúst pl, marhát is. A hús, tojás elkészítéséhez nem használok olajat, sem vajjal nem főzök, leveshez sem használok olajat, simán beleteszem a mirelitzöldséget forró vízbe + vegeta + nyers zöldség (teflon serpenyőbe simán jó)

Magvakat nem eszem, mert félek hogy túlennék belőlük... hiszen olyan apróak, kicsi a térfogatuk (pl dió, pisztácia, mogyoró) és mégis túl nagy a kalóriaértékük, kb. 300-400 grot is simán megennék, ha nem fogyóznék:D

ezért inkább 1 dbot se eszem.

Mit tegyek?

Mi az, ami elvenné ezt a fajta éhséget, és mégse nagy a kalória értéke? (margarinnak, vajnak szörnyű a kalóriaértéke, a nem light sajtoknak is szörnyű...

bármi, amire vágynék annak szörnyű a kalóriaértéke. :(

2014. dec. 5. 19:06
 1/3 anonim ***** válasza:

persze h van sőt a vitaminok egy része zsírban oldódik számold ki a napi mennyidégedetés aszerint vigyél be

[link]

2014. dec. 5. 19:32
 2/3 anonim ***** válasza:

A ch éhség inkább egy hiba, olyasmi mint a drogfüggőség.

A zsíréhség inkább ösztönös.

Természeti népek, akikkel kapcsolatban érdemes észrevenni 2 jellemzőt:

- követik az ösztöneiket (de az ő ízlésüket nem is manipulálják ízfokozók, cukor stb.)

- elhízástól, krónikus betegségektől lényegében véve mentesek.

Na ők ösztönösen fontosnak tartják az elejtett állatok zsírosabb belsőségeit, pl. a velőt. Illetve az igen tápláló belsőségeket, a 'sima' hússal (vázizomzat) szemben. És objektíven? Valóban a zsírosabb szervek táplálóbbak, értékesebbek is.

2014. dec. 5. 23:16
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem kell rettegni a zsírtól, ha az epéddel nincs gond, akkor simán eheted, az agynak még hasznos is.

A lángost nem nevezném kifejezetten zsíros ételnek, az inkább szénhidrátdús.

Lightot kerüljük, mert az azt jelenti, hogy 30%-kal alacsonyabb a zsírtartalom, a fogyasztható ízt cukrozással érik el.

Ha tényleg zsíréhséged van, kenyeret is eszel, akkor vegyél zsírt és egyél zsíros kenyeret.

2014. dec. 6. 09:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!