Az segít, ha egyszerűen csak kevesebbet eszik az ember?
A zsírt, csokit, szénhidrátot kell csak csökkenteni!
Minden más nyugodtan maradhat.
De akkor nincsen "kicsi nasi"! Mert akkor hízni fogsz!
Arra is vigyázz, hogy ne legyél nagyon éhes: inkább oszd el, amit egy nap megennél, 3 helyett 5 felé.
Sajnos, ha folyamatosan éhes vagy, akkor a szervezeted vésztartalék üzemmódba áll át, és sokkal jobban hasznosítja az ételt. Ha pedig egy idő múlva lazítasz, akkor ugyanannyi étellel már hízni fogsz!
Ezért kell vigyázni a fogyókúrákkal, mert általában az első a leghatékonyabb - utána már megedződsz fogyás ellen.
" De akkor nincsen "kicsi nasi"! Mert akkor hízni fogsz! "
-el ne hidd,hogy nem ehetsz már többé csokikát,egy kicsitől semmi bajod nem lesz
Nyilván kevesebb kalóriát kell enni... Ha az étrended teljesen jó, csak a mennyiség sok, akkor tökéletes megoldás. De ha pl. így is keveset viszel be egyes fontos tápanyagokból s ezt még csökkented, azzal nem teszel jót.
A drasztikus csökkentés sem jó.
Sokunk ilyenkor életmódot vált s egészségesebben kezd étkezni, szinte mindenkire ráfér az ilyesmi.
Sok ember azt is megtapasztalja, hogy csak úgy a szokásos ételeiből kevesebbet éve nem tud működni, kaparja a falat az éhségtől, hiányzik valami... Bizonyos ételeket jobb kihagyni ilyenkor, vagy csak minimalizálni... Ez emberfüggő.
Ha valósággal éhezteted magad, akkor fogysz, nem hízol, inkább a megtartással s ugye, az izomveszteséggel van gond - amennyiben még egész okosan koplalsz s nem lesz tápanyaghiányod, kivéve a kalóriát...
Amit a 6. írt, az így ebben a formában...
Én mindennap édességezek, ez még nem akadályoz a fogyásban. Igaz, manapság szénhidrátszegények ezek, de nem volt ez mindig így :) Igaz, sosem fogytam gyorsan, de ez inkább a minimális kalóriadeficitnek volt köszönhető. Mindazonáltal tudom, hogy előnyös a szénhidrát mérséklése, különös tekintettel a gyorsakra. De ha bekerül egy kicsi, az nem fogja borítani a fogyást.
A zsírt pedig nem muszáj kerülni, sőt, szerintem rém logikus emelni a szintjét, elég látványos fogyást érnek el emberek zsírra alapozva, egyéb hasznos vetületeiről nem is beszélve, de tudom, nem vagyunk egyformák s nem mindenki bírja az ezzel járó szénhidrátcsökkentést. Nem gond, így is, úgy is lehet egészségesen fogyni :)
Segít. Feltéve, hogy normális kajákat eszel és azért híztál, mert sokat eszel. Akkor nyilván az a megoldás, ha visszafogod normálisra az adagokat.
De ha cukros üdítőket iszol, nassolsz, gyorskajákat eszel, mirelit kajákat eszel, akkor a kisebb adag önmagában nem lesz elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!