Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi a baj azzal hogyha a...

Mi a baj azzal hogyha a megrágott édességet egyszerűen kiköpöm? Rendesen eszem és mozgok mellette, de olyan jó íze van.

Figyelt kérdés
Soha nem hánytatom magam és nem is fogom!
2008. aug. 15. 15:09
 1/10 A kérdező kommentje:
Tulajdonképpen azt nem értem, hogymért nem ez eleve a szokás, hiszen a cukornak a szervezetben semmi funkciója. Az édességet csak az ízéért esszük.
2008. aug. 15. 15:11
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

"a cukornak a szervezetben semmi funkciója."

Juujj. Na elő azt a bioszkönyvet, és nézz csak bele, mert oltári nagy baromságot írtál!

De a válsz: a gond, hogy pazarlod a kaját. Ha pusztán édeset akarnál enni, akkor ott a nyalóka, azt nem kell kiköpni, és nem pazarlás.

A második gond, hogy gusztustalan, és illetlen. Ráadásul bizonyos helyzetekben jelzésértéke is lehet, és könnyen megbánthatsz vele másokat, pl a süti készítőjét.

2008. aug. 15. 16:57
 3/10 A kérdező kommentje:
De semmi élettani jelentősége nincs? Nem ártok vele maamnak vagy esetleg nem jut be valahgy mégis pár kalória? (Mármint a feltételezzük hogy tényleg egy grammot se nyelek le) Amúgy csak titokban csinálom és egyedül. Arra meg utóbb rájöttem én is hogy hülyeséget mondtam csak már nem akartam két kommentet is írni. A finomított cukorra viszont tényleg nincs igazán szükségünk, nem?
2008. aug. 15. 17:08
 4/10 anonim ***** válasza:
85%
Attól, hogy kiköpöd, még egy csomó cukor kioldódik, amit szépen le is nyelsz. Különben nem éreznéd az ízét. Úgyhogy tuti, hogy így is egy csomó kalóriát beviszel. Bocs, de hülyeség, amit csinálsz.
2008. aug. 15. 17:42
 5/10 anonim válasza:
100%
Egyszerü!!Egyél ritkán,de akkor nyeld le....
2008. aug. 15. 18:13
 6/10 anonim ***** válasza:
38%
valójában a baj tényleg csak annyi h.pazarlás és undorító(ha egyedül csinálod akkor végülis ez a szempont csak téged érint,de ha nem zavar...)az meg h.ez így is egy csomó kalóriát viszel be, mert kiolvad belőle csomó cukor,ez óriási hülyeség!!.ha jól értem, csak megforgatod a szádban,rágod egy darabig,majd kiköpöd...valóban maradhathatnak a fogaid közt darabkák,cukor stb..de feltételezem utána fogat is mosol- ez esetben tényleg semmi kalóriát nem viszel be...de én is inkább azt javasolnám, h.egyél rendesen keveset,v.édesítőszerrel ne kínozd magad..és mozogj.
2008. aug. 15. 18:56
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Gond lehet még az is, hogy beindul a nyál- és gyomorsavtermelés, és várja a szervezet a kaját. Ám semmi nem érkezik le a gyomrodba, így szépen a gyomorsav elkezdi marni először a gyomorfalat, majd a gyomorszájat, és egy szép reflux is kialakulhat.
2008. aug. 15. 20:28
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
szerintem semmi.
2008. aug. 15. 22:04
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
én úgy emlékszem, hogy biooszból azt tanultuk, hogy a szénhidrát emésztése már a szájban elkezdődik a nyálban található enzimek segítségével. attól mert kiköpöd ugyanúgy beviszed a szervezetedbe egy részét! semmi értelme. inkább vegyél akkor diabetikus csokit.
2008. aug. 16. 18:18
 10/10 anonim ***** válasza:
48%

diabetikus csoki és édesítőszer, vagy méz az legalább egészséges de akkor abból is csak óvatosan.

édesítőszert bármibe rakhatsz

2008. aug. 17. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!