Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Napi 4-5 almát eszek. Lehet...

Napi 4-5 almát eszek. Lehet emiatt van székrekedésem?

Figyelt kérdés
2014. nov. 18. 18:32
1 2
 1/12 anonim válasza:
Igen! Az alma és a banán is okozhat szorulást. Úgy tudom, a bennük található pektin miatt.
2014. nov. 18. 18:34
 2/12 Thylane14 ***** válasza:
Turmixold össze az almát tejjel és egyél hozzá Jó reggeltet! Este 6 után ne egyél mert éjszaka nem bírja megemészteni a gyomrod! Ja és próbálj ki más gyümiket is :)
2014. nov. 18. 19:02
 3/12 anonim ***** válasza:

Komolyan..nem értem, mégis ki találta ki, hogy este 6...

Miért pont 6? miért nem 5, vagy 7?

2014. nov. 18. 19:05
 4/12 Thylane14 ***** válasza:
Azért 6, mert 4 óráig emészt a gyomor 4+6=10 gondolom 10 órakor lefekszik az illető... Vagy ha nem hiszed olvass utána!!!!
2014. nov. 18. 19:17
 5/12 anonim ***** válasza:

Az én gyomrom éjszaka is emészt, de éjjel nem szeretek enni (mostanság pont 6 körül fejezem be a normál evést, max nyers zöldség/gyümölcs esik be később, kell), viszont 3-4-kor fekszem :) S másnap 2-3 felé eszem először. Viszont (emésztés szempontjából) almát ehetek éjjel 2-kor is, mert azt extra gyorsan emészti meg a test. Tejet és keményítőt pedig máskor sem.

De van, aki másmilyen.

Ezt a 6 órás határt mindenkire ráhúzni elég elhibázott dolog (arról beszélek, amikor általánosan leírják, hogy ha fogyni akarsz, ne egyél 6 után. Lehet, hogy Thylane14 csak a turmixára írta, amit írt. Nem tudom, az meddig emésztődik, egy csomó étel 8 óráig is, legalábbis ez rémlik gyermekkorom ismeretterjesztő filmjeiből.)

Nem oszt, nem szoroz, hogy valaki eszik-e 6 után, kivéve extrém eseteket (pl. amikor a delikvens szörnnyé változik, ha este ételt kap és felzabál mindent. kicsit hasonló voltam ehhez régen, de a 6 utáni nem evés csak egy még durvább szörnyet hívott volna életre, aki NAGYON morc.). De sokaknak kifejezetten árt az ilyen korai vacsorázás, régebben nálam éjféli vagy éjjel 2 órai pótvacsorát okozott (nem direkt ettem 5-6-kor, így jött ki).

2014. nov. 18. 19:32
 6/12 Thylane14 ***** válasza:
Az egyik osztálytársam egész nyáron este 6ig evett utána pedig nem és fogyott 10 kg-t, de ő 10kor feküdt le... De a turmix kisebb mennyiségben lehet bármikor meet nem hízlal. Sajnálom hogy nem tudok értelmesen válaszolni! De én nekem ezt mondták(6) után nem lehet enni. Lehet baromság de én hiszek benne. De a székrekedésről van itt szó, hogy ne legyen ez a probléma egyél valami olyat ami keksz vagy valami összeálló étel vagyis: Leves,hús,tészta. Normlisan kell enni és kész!
2014. nov. 18. 19:44
 7/12 anonim ***** válasza:

Ahha. és ha 11kor fekszek le, akkor 7ig ehetek?

hmm ez reális, azt meg végképp nem tudtam, hogy este 10től a gyomor már nem emészt..ezek szerint az anatómiai ismereteim súlyosan hiányosak.

2014. nov. 18. 20:16
 8/12 Thylane14 ***** válasza:
4 órán át emészt, ha pl. Éjjel 2kor fekszel le akkor este 10ig ehetsz, de én azért mondtam a 6ot mert az a normális... Miért nem értitek már meg? :(((((((
2014. nov. 18. 20:32
 9/12 anonim ***** válasza:
Azért nem értjük meg, mert nagy marhaságot beszélsz. :D
2014. nov. 18. 21:16
 10/12 Thylane14 ***** válasza:
0%
Istenem..én csak segíteni akartam szerencsétlen kérdezőn! Attól hogy mifelélnk ez a szokás, sőt az egész világon a NORMÁLIS ember nem eszik este 6 után. De ti akkora hülyék vagytok főleg are5555...egyetek csak este meg éjjel, biztos dagik lesztek, mivel minden ember tudja hogy éjjel amikor alszunk NEM emészt a gyomrunk! Többet nem kívánok veletek foglalkozni. Menjetek orvoshoz aztán kérdezzétek meg hogy mi igaz és mi nem igaz ebből!
2014. nov. 18. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!