Napi 4-5 almát eszek. Lehet emiatt van székrekedésem?
Komolyan..nem értem, mégis ki találta ki, hogy este 6...
Miért pont 6? miért nem 5, vagy 7?
Az én gyomrom éjszaka is emészt, de éjjel nem szeretek enni (mostanság pont 6 körül fejezem be a normál evést, max nyers zöldség/gyümölcs esik be később, kell), viszont 3-4-kor fekszem :) S másnap 2-3 felé eszem először. Viszont (emésztés szempontjából) almát ehetek éjjel 2-kor is, mert azt extra gyorsan emészti meg a test. Tejet és keményítőt pedig máskor sem.
De van, aki másmilyen.
Ezt a 6 órás határt mindenkire ráhúzni elég elhibázott dolog (arról beszélek, amikor általánosan leírják, hogy ha fogyni akarsz, ne egyél 6 után. Lehet, hogy Thylane14 csak a turmixára írta, amit írt. Nem tudom, az meddig emésztődik, egy csomó étel 8 óráig is, legalábbis ez rémlik gyermekkorom ismeretterjesztő filmjeiből.)
Nem oszt, nem szoroz, hogy valaki eszik-e 6 után, kivéve extrém eseteket (pl. amikor a delikvens szörnnyé változik, ha este ételt kap és felzabál mindent. kicsit hasonló voltam ehhez régen, de a 6 utáni nem evés csak egy még durvább szörnyet hívott volna életre, aki NAGYON morc.). De sokaknak kifejezetten árt az ilyen korai vacsorázás, régebben nálam éjféli vagy éjjel 2 órai pótvacsorát okozott (nem direkt ettem 5-6-kor, így jött ki).
Ahha. és ha 11kor fekszek le, akkor 7ig ehetek?
hmm ez reális, azt meg végképp nem tudtam, hogy este 10től a gyomor már nem emészt..ezek szerint az anatómiai ismereteim súlyosan hiányosak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!