Abbahagyjam a light-kólaivást?
Érdekes, aki mondjuk évtizedekig cukorbeteg, az sem hal meg édesítőszer-mérgezésben! Ilyenről még nem is hallottam.
Tény, hogy az édesítő, mint olyan nem valami egészséges, mégis csak egy szintetikusan előállított vegyület! Sokkal egészségesebb a víz, vagy a gyümölcslé. De ha tényleg kalóriamenteset akarsz, igyál teát! A kólát meg (mondjuk a simával is ezt kéne) csökkentsd heti 1-2-re!
Uccsó! Ha megnézed a neten, hogy aszpartam miből áll, és azoknak is utána nézel... Én orvosin tanultam... nagyon mérgező az a sz@r. Az meg, hogy mi lesz még nem tudni, mert alig 15-20éve létezik az édesítő, világszerte meg 10 éve terjedt el. Szóval hosszútávon nem tudni. Nem is fog kiderülni soha, annál ez nagyobb biznisz.
Egyébként kis mennyiségben még nem is lenne gáz az aszpartám, napi 1-2 grammi viszont már nagyon káros lehet. És mivel nagyon sok ember úgy szórja, mintha sima cukor lenne, gyümölcssalátába, teába, limonádéba, mindenhova cukor helyett orrba-szájba, bőven túl lehet lépni az 1-2 grammot naponta. Ráadásul meg baromira el van kenve ez az aszpartám téma, ha egy cukorbeteg idővel megvakul, vagy bármi komolyabb baja lesz, hivatalosan köze nem lesz hozzá az aszpartámnak... ez tuti. Amúgy én rengeteg olyan független kísérletet ismerek, hogy egereknél idegrendszeri, meg hasonló károsodásokat okozott. Én baromira nem ajánlom. Rendszeresen, főleg sokat, meg végképp.
állítólag végeztek egy kísérletet a kólával (nem tudom nekem csak mesélték)..beletettek a kólába egy nyers tojást (felütve), és azt hiszem másnapra teljesen eltűnt (egy pici nyoma sem maradt) ... a kóla annyira maró hatású, hogy teljesen szétmarta.. :S És azt is hallottam hogy vhol kólával takarítják a mellékhelységeket, szintén a maró hatása miatt :S Szóval hát minden nap fél liter kicsit sok sztem...de azt hogy néha megiszol egy pohárral hát istenem.. Egyébként meg le lehet róla "szokni" ... elhiheted, én is nagyon kólafüggő voltam tizenévesen .... nekem is megvolt a napi fél liter, és persze később a fogaimat is eléggé hazavágta,lett egy pár lyukas.
szóval nekem sikerült leállni vele és nem is volt nehéz. (engem is meglepett)
tényleg nagyon egészségtelen a kóla, meg az édesítőszerek is, inkább igyál ásványvizet és ha már nagyon nem bírod, akkor méz+citromlé a vízbe. =)
amúgy észrevette valaki, hogy a light kólának vízhajtó hatása van, vagy ez csak nálam jött elő?
(de mondjuk nagyon ritkán ihatsz kólát is én pl. ünnepekkor szoktam engedélyezni magamnak :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!