A light coca colában tényleg csak 0,3 kalória van/dl?
Igen, lehet belőle inni, de persze mértékkel, pl ha már egy kicsit unod a vizet.
Én is szoktam néha, és fogyózok :)
igen annyi :D
a rendes coca colában + 44/dl
Light üdítők tele vannak édesítővel. Nem akarok az aszpartám káros hatásairól beszélni, amitől hemzseg a net, egy dolgot tanultunk anyagismeret órán (eladó vagyok), az aszpartám hatására éhesebb leszel, mint voltál.
Tehát utána nem csoda, ha megkívánsz 2 vastag szelet zsíros deszkát :)
Attól, hogy tudományosan fogalmazol, még senkinek nem lesz baja a foszforsavtól, ha megiszik egy pohár kólát.
Sőt, az 1 pohár kólában lévő aszpartamba se hal bele senki.
De ha valaki nagy lelkesedésében literszám issza a light kólát naponta, hogy de jó, nincs benne kalória, akkor tényleg jobb, ha rákeres az aszpartam "mellékhatásaira".
ami "élelmiszer" literszám fogyasztva sz.ar, 1 pohárral fogyasztva is az, nyilván arányosan kevésbé.
a pálinkát nem hasonlítanám a cólához, a pálinka jó :D
egyébként minden édesítő anyag (szer) ami nem ad a szervezetnek gyorsan hozzáférhető energiát, ilyen hatással bír. az agy számít a könnyen hozzáférhető energiára, a cukorra, de persze szó sincs ilyenről.
pff. egyik legnagyobb bar.omság. egészséges étrendet nem lehet az édes íz pótlására alapozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!