Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha 170 cm és 48 kg vagyok az...

Ha 170 cm és 48 kg vagyok az vékonynak számít?

Figyelt kérdés
70 kilóról fogytam le ennyire egészséges életmódváltással és rengeteg mozgással, amit még most is tartok. Ennek ellenére még mindig úgy érzem, hogy fogynom kell. Statisztikailag ez azt hiszem vékonynak számít, de én mégsem érzem magam annak :(

2014. nov. 5. 17:59
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Ott kezdődik a baj, amikor az ember azt hiszi a test kapcsán, hogy ami a világban a normál, az a jó is! Egy egészséges, izmos, aktív férfinak 10-12% közötti testzsír tökéletes. Ha ennél több, már az aktív életvitel ellen van, illetve csökkenti sok esetben a teljesítményt, a relatív erőt. Igaz persze az is, hogy tényleg nem kell mindenkinek erős, aktív férfinek lennie, azzal sincs semmi baj, ha valaki a könyveket bújja, és tudományos kérdésekkel foglalkozik. Csak ebben az esetben ne akarja számomra eldönteni, milyen is az a test, amire nekem szükségem van.

Nőknél átlagban tényleg sokkal több a testzsír még jó táplálkozással is, de itt is igaz, hogy az egyéni különbségek hatalmasak. Ismerek nőt, aki szegény, keményen dolgozik, és nagyjából szendvicseken él, de ezek ellenére full kockás a hasa. Ez a genetika. Más csaj meg ha megszakad az odafigyeléstől, betartja a legszigorúbb fehérje-diétát, akkor sem lesz kockás a hasa. Tudni kell, kinek mik az adottságai, lehetőségei, és attól -jó, számodra kívánatos- irányba elmozdulni úgy, hogy még ne legyen lelkileg elviselhetetlen teher!

2014. nov. 9. 07:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!