Milyen következményei vannak a bulimiának?
Agyvérzést kapsz hányás közben. Megfulladsz hányás közben. Szívrohamod lesz hányás közben.
Hosszabb távon:
tönkremennek a fogaid, az ínyed visszahúzódik, ami miatt érzékeny leszel hideg-meleg-édesre, tönkremegy az emésztőrendszered, esetleg laktóz- vagy gluténérzékenység alakul ki, de egyébként sem tudsz majd semmit megenni hasfájás nélkül, székrekedésed lesz, amit a napi 3 bögre kávé kicsit enyhít, amire persze egyébként is szükséges lesz a felszívódászavar miatti vérszegénység miatt fennálló alacsony vérnyomás miatt, töredezni fog a hajad, felnőttként is pattanásos, sápadt lesz a bőröd, püffedt az arcod a nyirokcsomók duzzanata miatt, gyengül az izomzatod, ha nő vagy, akkor a ciklusod teljesen felborul, össze-vissza jön meg.
Na meg persze nem túl gazdaságos megenni és kihányni az ételt, talán némi bűntudat is társul majd a rituáléhoz, ami rémálmokat okoz majd.
És romlott tej szaga árad majd belőled, mindegy, hányszor mostál fogat.
- alig bírok emészteni
- sokszor fáj a gyomrom
- vérszegény vagyok és sápadt
- amikor eszek, alig bírom ki, hogy ne dobjam vissza (általában, ha tudom, hogy nem hányhatok, akkor olyat eszek, ami könnyű és gyorsan átmegy rajtam)
- hidegtől iszonyúan fájnak a fogaim
- önutálat, amiért gyenge voltam
- önundor
- öngyilkossági gondolatok (ez nem élet így)
- emetofóbia (rettegés a hányástól - ha nem hányhatok)
- magány
Utolsó, amíg nem voltál ilyen beteg, semmi jogod elítélni a másikat.
Én meg téged pofoználak fel, mert te sem vagy normális! Ennyi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!