Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Extrem alacsony kalóriabevitel...

Extrem alacsony kalóriabevitel következményei?

Figyelt kérdés
A napokban elkezdtem figyelni, mennyi kalóriát veszek magamhoz és az eredmény 600-700-800, de extrém napokon 200-300 kalória volt. Nem fogyókúrázom, egyszerűen nagyon válogatós vagyok és elég kisétkű, de már hosszú évek óta ez megy, különösebb hatásait azonban nem észlelem? Lehet, hogy tudtomon kívül nagy kárt okoztam az egészségemnek?
2014. aug. 28. 19:32
 1/7 Tanácstalan2 ***** válasza:
Mennyi idős vagy??
2014. aug. 28. 20:17
 2/7 anonim ***** válasza:
50%
Nem feltétlenül. Az egészséges szervezetnek két célra kell táplálék: egyrészt az égetéssel pótolja az elvesztett hőt, azaz fenntartja a testhőmérsékletet, másrészt pótolja a test természetes veszteségeit, természetes folyamatok által elvesztett anyagokat, sejteket-szöveteket (haj, bőr, belső szervek nyálkahártya sejtjeinek folyamatos vesztesége, vérsejtek megújítása, szaporító sejtek folyamatos képzése stb.). Ennek megfelelően a szervezet fejlődési, érési életkorában, betegségek utáni regenerálódási szakban, a szervezet folyamatos károsodása (pl. dohányzás) során több, meleg időben, idősebb korban, a szervezet természetes elöregedése szakaszában kevesebb bevitt táplálékra van szükség. Természetesen a test fizikai méretei, egyéni adottságok is lényegesek. Ezért lehetséges, hogy akár elégséges is lehet a napi 600-800 kalória.
2014. aug. 28. 20:43
 3/7 anonim ***** válasza:
Ilyen alacsony kalória bevitelt csak orvosi felügyelet mellett lehet tartani. A hajnak és a körömnek nagyon nem tesz jót, nagynéném ilyen önsanyargatással fogyott 20kilót, a szervezete teljesen tönkre ment, arról nem is beszélve, hogyha egyszer visszaállsz az egészséges kalóriamennyiségre a dupláját szeded vissza annak amit leadtál.
2014. aug. 28. 22:30
 4/7 A kérdező kommentje:
utolsó, szerintem félreértetted, én nem fogyókúrás szándékkal csináltam ezt, isten ments, hogy ennél vékonyabb legyek. 22 éves vagyok, erős a körmöm, dús a hajam, eddig észre sem vettem, hogy ennyire extrémek az étkezési szokásaim. egy túlsúlyos barátnőm elkezdett kalóriát számlálni és kíváncsiságból az általa használt weboldalon néhány napon keresztül én is nyomon követtem a saját étkezésem.
2014. aug. 28. 22:36
 5/7 Tanácstalan2 ***** válasza:
50%
amúgy a 700-800 kalória nem olyan kevés de az hogy néha 200-300 kalóriát viszel be az már beteges... Én is válogatos vagyok de amikor itthon nem találok olyan kaját amit ennék akkor inkább elmegyek boltba és veszek.... Ja és hogy válaszoljak a kérdésedre: Te már nem vagy fejlődésbe ami azt jelenti hogy olyan brutális kárt nem teszel magadba de azért ha lehet egyél többet... ;)
2014. aug. 29. 08:01
 6/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ mindenkinek, lőttem a pontot, megpróbálok rendszeresebben étkezni :)
2014. aug. 29. 13:02
 7/7 anonim ***** válasza:
Jól vagy azóta is?
2021. febr. 27. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!