Az alacsony kalóriabevitel lehet az oka hogy nehezen
tanulok?
Figyelt kérdés
Egyetemista vagyok. Most van vizsgaidőszak és nem nagyon akarnak sikerülni a vizsgáim. (Fél)Év közben is bejártam rendszeresen, mégsem maradt meg sok a fejemben belőle...
Aztán összeraktam a kettőt... idő közben tavasszal kezdtem el fogyózni (egyszerűen alig ettem, mentek is le a kilók). Nem voltam farkaséhes, vagy inkább a végére már megszoktam!
Ez lehetett annak az oka, hogy nehezen jegyeztem meg a dolgokat, vagy hogy nagyon nehezen tudtam/tudok készülni a vizsgákra?
(Nem igazán tudtam melyik kategóriába tegyem...)
Köszi a válaszokat!
2010. jún. 5. 21:43
1/5 anonim válasza:
Igen.. ha te nem vagy éhes,akkor is éhezik a szervezeted. Gyakorlatilag az agyad is. Ilyen koplaláskor jellemző még,hogy az ember mindig féáradt,aludni..takaréklángra kapcsoltál.
2010. jún. 5. 22:06
2/5 anonim válasza:
a cukor köztudott serkenti az agyat...
Vannak már egész jó kiegészítők, lecithin pl ami segíthet.
2010. jún. 5. 22:57
3/5 anonim válasza:
Engem pl mindig lepontoznak mikor írom, h mi a francnak kell 16 éves csajoknak azt ajánlgatni, h egyenek csak gyümölcsöt meg halat meg stb miközben keményen használni kell a fejüket! Na én elmondom neked, h középsuliban rengeteget tanultam, de ha nem volt bennem normális kaja majd feldobtam a talpam+ semmit se jegyeztem meg! De mivel a matek ment a legnehezebben előtte tuti bezabáltam, mert egy szót se bírtam volna bemagolni! Azt ajánlom neked, h ebédelj normálisan max a vacsit kihagyod v csak egy joghurt + mozogj többet és hidd el csak azért, mert itt mumus pl disznó húst enni attól még simán megeheted és nem fogsz hízni ha nem krumplit eszel mellé + sokat mozogsz! Én mikor suliba jártam nekem az volt a legfontosabb, h mindenből amennyit kell de rajtam meg se látszott, mert szó szerint leidegeskedtem + mindig úgy tanultam, h fel alá járkáltam:D Sok sikert!
2010. jún. 6. 05:27
4/5 anonim válasza:
ha nem is eszel sokat arra figyelj h legyneminden nap megfelelő szénhidrát beviteled, mert az agy csak a glükózból táplálkozik....ezért ajánlják dolgozat vagy vizsga előtt a szőlőcukrot, mert az már önmagában monoszacharid, tehát nem kell a szervezetnek lebontania, így közvetlen táplálék az agynak....ilyen esetben soha nem jó a szénhidrátok megvonása, pláne azért mert ebből kell bevinni a legtöbbet a szervezetbe....szóval szerintem erre figyelj oda, vagy ha más nem akkor tanulás, vizsga stb előtt egyél vmi szőlőcukrot és akkor menni fog
2010. jún. 7. 16:53
5/5 anonim válasza:
Sajnos igaza van annak, aki azt írta, hogy az agynak szénhidrát kell.
Csak a finomított cukrot kell kerülni, a többit egyszerűen nem lehet, ha vizsgáznod kell.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!