Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha csak vegyes zöldségekből...

Ha csak vegyes zöldségekből készült salátát és zöldséglevest eszek árthatok magamnak?

Figyelt kérdés
Sajnos vitaminhiányom van és 10 kg súlyfeleslegem, már mást nem merek megenni.
2008. aug. 12. 13:53
 1/2 anonim ***** válasza:
50%

a te dolgod, h csinálod-e, de sztem hosszú távon nagyon nagy szenvedés lesz. folyamatosan éhes leszel.

inkább mozogj. anélkül nem mész semmire. ha csak 10kg van rajtad, akkor meg pláne. az még nem sok.

rajtam még mindig van 15kg, eddig sikerült 20kg leadnom, de nagyon lassan. viszont amit leadtam az már nem jött vissza többet.

sok mozgás, kevesebb kaja. viszont amikor kívántam vmit, pl csoki, csipsz, borzalmas műkaják, akkor megettem, mert akkor épp arra volt szükségem, h ne legyen éhes.

gondolj csak bele: mondjuk szeretnél 1 zöld pólót. azt mondják, h nem, most inkább vegyél 10kéket. te attól még zöldet szeretnél, és 1000 kékkel sem vagy elégedett...

na, ilyesmi van a kajáknál is. legalábbis nálam.

2008. aug. 12. 15:31
 2/2 anonim válasza:

Szia!

Ha csak zöldségeket eszel akkor árthatsz magadnak, mert akkor a viatminhiányod ugyan lehet hogy enyhül és fogysz is , de ha folytatod ezt a diétát akkor fehérjehiányod lehet!

Ráadásul ha csak zöldségeket fogyasztol akkor felhalmozódhatnak a szervezetedben azok a az anyagok amiket a zöldségek termesztése folytán beléjük, rájuk adagolnak!

Ahhoz, hogy legyőzd a vitaminhiányt és ledolgozd azt a tíz kilót mindenképpen szükséges a vegyes táplálkozás!

Tudom hogy elcsépeltnek tűnhet de szinte minden ételnek megvan az egészséges alternatívája.

Az nagyon jó hogy sok zöldséget fogyasztasz, de ezekhez mindenképpen egyél még sovány tejtermékeket ( kefír, natúr joghurt, light sajtok, 1,5%-os tej), emellet sovány húsok is nyugodtan beilleszthetők ( hal, csirkemell, sertéskaraj, borjúhús...). A gabonafélékről sem szabad megfeledkezni mert bővelkednek B-vitaminban ( zabpehyely, zabkorpa, teljes őrlésű liszt, búzakorpa).

Azt sem értem hogy gyümölcsöket mért nem eszel, hisz tele vannak vitaminokkal és rengeteg egyéb pozitív hatású anyaggal...

Szóval: nem kell sanyargatnod magad, mert nem hiszem hogy jól érzed magad hogy zöldséget zöldséggel eszel és jót sem teszel vele magadnak!

Amúgy ajánlom a Házipatika.com honlapját mert ott több hetes 1500 kCal-ás étrendeket találhatsz amit dietetikus állított össze, remek ételekkel

Szóval hajrá!!!

2008. aug. 12. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!