Éhezés nélkül is lehet fogyni?
Nem attól fogysz, hogy nem eszel, és nem akkor fogysz, ha éhes vagy...ez jó nagy hülyeség. Az éhezéssel azt jelzi a szervezeted, hogy ki van ürülve a gyomrod, és marja a gyomorsav a gyomorfalat. Azon kívül, hogy a tápanyagok is kezdenek kiürülni a szervezetedből.
Igaz az, hogy sokszor egyél keveset, és igyál sok folyadékot! Nem koplalással kell lefogyni, mert azzal csak ártasz magadnak...jó, hogy nem írtad le a korodat, és a kilóidat, mert páran kiosztottak volna.
Étkezz tudatosan, és fogyj le úgy.
Lehet fogyni éhségérzet nélkül... Amikor 2000 kalóriával fogytam (ah régi szép idők, amikor még több fölöslegem volt, OK, talán mégsem olyan szépek), akkor sosem voltam éhes. Ha éhes vagyok, eszem. Sok ketogén diétázó pedig konkrétan koplal, pedig nem akar, csak nem éhes. Azt gondolnád, hogy ha nincs éhség, a testnek elég az, amit kap, de ez nem így van. Ketóban ugye a test valami picit jelez (bár van, aki akkor is farkaséhes), aztán nem érdekli, van testzsír, használja azt. Ha keményen koplalsz vagy ritkán eszel, akkor simán ketózisba juthatsz egy időre anélkül, hogy ezt terveznéd, s ilyenkor az éhség hajlamos lecsökkenni, bár bizonyára nem mindenkinél.
A kalóriadeficit hatására szokott fogyni az ember. Akkor is, ha koplal, csak annak megvannak a hátrányai, kockázatai, pl. a fokozottabb izomvesztés, de tudnám sorolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!