Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hány kcal-t szükséges elégetni...

Hány kcal-t szükséges elégetni ahhoz, hogy az ember leadjon 1 kg zsírt?

Figyelt kérdés
És honnan tudhatom meg, hogy rajtam mennyi van? Nem szeretnék orvoshoz menni, hogy mindenféle vizsgálatokkal jöjjön ki, tudom enélkül nem jön ki pontos adat, de legalább megközelítőleg jó lenne tudni.
2010. jan. 23. 22:20
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
60%

Há!

Végre egy normális ember ezen a szerencsétlen oldalon!

:-)))

Üdv, kolléga!

(én testépítő szakedző)

Természetesen 9000 kilokalória egy kilogramm zsír energiatartalma. Tehát ennyivel többet kell leadni, mint a bevitt össz-kalória.

Ezért lehetetlen zsírból heti 1 kilónál többet leadni, legalábbis természetes úton.

Egyébként nekem is mindíg a "stílusomba" kötnek bele itt (mivel másba nem tudnak) és persze az a ki.aszott fontos, nem az amit írok...

Ittlévők 95 %-a meg sem érdemli, hogy segítsenek neki!

Érdekes, én miért nem kezdek el mondjuk egy pénzügyi fórumon végzett közgazdászokkal vitatkozni és megsértődni, ha nem elég illedelmesen reagálnak a tudatlanságomra .....?!

2010. jan. 27. 14:32
 12/20 anonim ***** válasza:
0%

Úristen mennyi okos ember:D

Ha így működne h 9000kcal elégetése egy kiló zsír akk mindenki romszálkás lenne:D

2010. jan. 27. 16:23
 13/20 anonim ***** válasza:
75%
14.32! Neked is üdvözlet, kedves széllel szemben pisilő kolléga :D Néha jó olyan emberekbe botlani akik értik a dolgot... ez a diéta meg fogyókúra dolog egy ilyen nagy büdös lila köd! Telesen igazad van, pont olyan az egész téma, mintha a közgáz oldalon vitatkoznának, hogy 1+1 az nem 2 hanem 5... Pont ennyire eszement b@romságokat írnak itt sokan...
2010. jan. 27. 17:28
 14/20 anonim ***** válasza:
50%

01-27 16:23:

Na neked aztán feltétlenül bele kellett pofáznod....

Még a kérdést sem érted, te szerencsétlen.

2010. jan. 31. 01:18
 15/20 anonim ***** válasza:
40%

01:18

Te nem értesz semmit.Azzal hogy elégetsz 9000 kcal-t millió meg egy dologtól függ, hogy mennyi zsír meg yle rólad: testzsír%, mennyi izom van rajtad, milyen gyakorlatot végzel, sőt még az is számít mit ettél előtte, mert ha mondjuk vajas kenyeret ettél tejjel, akkor örülj ha annak nagyrészét elégeted, de ha vmi fehérjedús, szénhidrátban szegény táplálékot viszel be, akkor nagy valószínűséggel több hájat égetsz.

2010. jan. 31. 12:41
 16/20 anonim ***** válasza:

Könyörgöm, neeeee!

Idegileg tönkreteszel :-S

Még csak két edző írt ide, de Te feltétlenül jobban tudod....

Itt az elméletről volt szó! Gyakorlatban persze ez mindenkinél máshogy működik, arra nem is lehetne írni konkrétumot. De 1 kg. zsír elégetéséhez szükséges energia mennyisége az annyi, amennyit leírtunk a kollégával.

A többiről kár is beszélni...

2010. jan. 31. 13:36
 17/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2010. febr. 5. 14:48
 18/20 anonim válasza:
zsíííír. hehe. és, ha már ezt tudjuk, akkor az igaz lehet, hogy 5 perc hidegzuhany az minusz 200 kalória? :)
2011. dec. 28. 23:19
 19/20 Dunpy válasza:

1.) Interneten bárki bármit írhat, a foglalkozását tekintve.

2.) Én nyelvész vagyok, mégse kötök bele abba, hogy a központozást a magyarok 90%-a nem használja. Végképp nem alázok meg senkit emiatt és nem tartom magam kiválóbbnak másoknál, csak azért, mert nekem megy. Szóval igen, stílus. A Te stílusod, kedves 'orvos' kolléga, minősíthetetlen.

3.) Marhaságokat beszélsz és tuti, hogy nem vagy orvos. Abból indulsz ki, hogy az ember CSAK zsírt éget el, így szorzod fel 9-el a számot és ezért kapsz 9,000 kcalt. Ez nyilván butaság. A szervezet elsődleges energiaforrása a glükóz, ami a szénhidrátok különféle variánsaiból lesz. Ahhoz, hogy kifejezetten ZSÍRT égessünk (amire egyébként testépítőkön kívül nem sok embernek van szüksége), nagyon sok dolognak kell teljesülnie. Így elöljáróban ennyit. Akit kicsit jobban érdekel a téma, tájékozódjon, kezdésnek egy cikk, ami eloszlat néhány kételyt:

[link]

2013. júl. 21. 13:42
 20/20 anonim válasza:
Szerintem meg felesleges ezzel foglalkozni!Sportolni kell,olyan sportot,ami azért ki is merít,nem tingli-tangli ,mert az nem ér semmit.Mellette diétázni,életmódot váltani,nem fogyókúrázni.Nekem ez vált be,azért mondom.
2013. júl. 22. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!