Ha eddig nem voltam nagyon hajlamos a hízásra, akkor fogyókúra után se leszek?
Optimálisan szépen lassan fogytál, egészséges kajákat eszel sportolsz. Téged nem fenyeget a gyors vissza hízás veszélye ahogy engem se. Okosan csináltad ezt az egészet, ez nem tett hízásra hajlamossá. Most mindenképp kell emelj a bevitt kalórián hogy ne fogyj tovább, fokozatosan emeld. Ez jót is tesz mert kicsit felpörgeted az anyagcseréd mert a fogyókúra azért belassítja.
Mehet egy két csalónap is nyugodtan. Napi 5x kajálj hogy pörögjön az anyagcsere plusz erre még az edzés is rátesz egy jó nagy lapáttal. Az edzés legyen íntenzív. Sokan ott szúrják el hogy vagy akkor esznek amikor éhesek vagy naponta csak 2x kajálnak ezzel meg a mozgás hiánnyal belassítják az anyagcseréjüket és azt a 2x-i kajálást is rossz minőségű kajából viszik be. Ők azok akik azt mondják hogy még a levegőtől is hízom. A koplalással és a rendszertelen kajálással simán lelehet vinni az alapanyagcsere küszöböt és utána kevés kajától is hízik az ember. De ez téged nem fenyeget :)
Kontrolláld magad, tükör mérleg. Hetente állj rá pl minden hétfőn felkelés után és ha a tükörbe is látsz változást meg a mérleg is többet mutat 2 kilóval akkor vegyél vissza egy kicsit a kajából. Azon belül is a CH-ból a fehérjét meg a zöldséget azt mindig tartsd magasan.
Csak magamat tudom felhozni mint személyes tapasztalatot. Napi 6x szoktam enni 2-3 óránként és 5-6x szoktam edzeni 1 héten, időben nem sokat de azt keményen. Ez megszokássá vált már nálam és hiányzik mint egy alkoholistának a reggeli feles :) Ha úgy adódik én is bevágok egy fél tepsi almás pitét, de nem hagyok ki egy jó spagettit sem. Nem azért élünk hogy megrögzötten számoljuk a kalóriát meg stb ha megkívánsz valamit edd meg nyugodtan csak ne vidd túlzásba. Ennyi a titok.
További sok sikert.! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!