1/4 anonim válasza:
Nekem nem! Sőt gyomorégéskor szoktam citromot enni, vagy limonádét inni. Megjegyzem, hogy a citrom savtartalma sokkal enyhébb, mint a gyomorsav.
2/4 anonim válasza:
Ez nem igazán relatív dolog, hanem fiziológiai egyensúly-eltolás. A citromsav nem csinál gyomorsavat, sőt visszaszorul a gyomorsav-termelés.
3/4 anonim válasza:
a citrom az savas, de a testben már lúgosítóként viselkedik
4/4 anonim válasza:
Ne haragudj nem kötekedni szertnék, de ez a lúgosítás a legnagyobb baromság, amivel csak előjöhetett volna a analfabéta média. CitromSAV-ról beszélünk. Kémiai lehetetlenség, hogy savnak lúgos tulajdonsága lenne. Egyszerű magyarázat :Gyomorba bekerül a (citrom)sav; a szervezet nem fog savas környezetbe savat termelni, így tehát a kémiai egyensúly visszaszorul a gyomorsavra tekintve, magyarul: nem fog gyomorsav(HCl-sósav) termelődni. Akinek a gyomra ég, az azért van, mert túlzott a sósav termelődése a gyomorban, a HCl tulajdonképpn egy erős sav, aminek maróhatása van, ezért fájdalmas a dolog olykor. A citromsav vagy pl. az ecetsav is gyenge savak, ezért szokták ajánlani gyomorégésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!