Fogyott le úgy valaki, hogy ugyanúgy evett, de elkezdett sportolni?
Az a gondom, hogy képtelen vagyok átállni valamilyen fogyókúrás módszerre. Családanya vagyok, a férjemnek naponta főzni kell, ráadásul mindig valami kiadós férfias ételt, ő bármennyit ehet nem hízik tőle. Sűrűn jönnek vendégek hozzánk, tehát azoknak is mindig sütni, főzni valamit, mi is mindig megyünk, tehát ott is illik enni. Hétvégenként cukrászda, sűrűn járunk éttermekbe is. Van egy gyerekem, aki elég válogatós, van hogy neki külön is főzök valamit, ha nagyon nem szereti ami van. Van egy nagymamám, akire ugyancsak én főzök, őt sem lehetne könnyen átállítani a fitnesz életmódra, mert 90 éves.
Nem a kifogásokat keresem, de így nagyon nehéz lenne magamnak külön menüt kitalálni, hogy a napom felét így is a konyhában töltöm és mellettem mindenki zabál. Persze a cukrászdáról lemondok és mértékkel ennék mindenből, de normális kajákat amit eddig is. Mellette elkezdtem futni. Mindössze 5 kilótól szeretnék megszabadulni. Mit gondoltok így lehetséges? Valakinek sikerült így?
Igen sikerült! Nekem. Bár kaja mellett én napi 3-4 órákat mozogtam annyira le akartam fogyni. Most hogy megszabadultam a felesleg felétől 15 kg-tól kicsit visszább vettem a tempót és hetente eljárok 3x futni, intervallumozni 1 órát. Rendszeres evés és táplálék minősége nagyon sokat számít. Attól úgy is tudsz fogyni hogy a férjed eszik egy jó kiadósat.
Én ezeken változtattam. Kis dolgok de nagyon sokat érnek! Cukor elhagyása. A szervezet bőven megelégszik a napi bevitelel pl joghurt stb, a többit megtermeli magának. És a fehér kenyér, péksütik elhagyása. Szóval pl reggelire teljes kiörlésű kenyér, joghurtal, zöldségekkel. ( Ezt magamon is észre vettem hogy anno fél kiló fehér kenyeret simán meg tudtam enni, amióta teljes kiörlésüre váltottam 2 szelettől jól lakok.) Ebéd: Hal, Pulyka, Csirkehusok barna rízsel, vagy jó minőségü krumplival ( neten járj utánna most fejből nem vágom melyik a legjobb minőségü szénhidrát a krumpli félékből). Vacsorára Pedig virsli vagy valami hús de mellé már ne egyél szénhidrátott. Tízórai, uzsonna legjobb ha zöldségből, gyümölcsből állna ki. Egy jó tanács. Minden étkezéshez egyél sok zöldséget és kevés rizsát, krumplit pakolj a hús mellé. A folyadék nagyon fontos napi 3-4 liter. Az edzésről kicsit. Nem tudom hány éves lehetsz de ha bírsz sprintelni akkor az intervallum az egyik legjobb edzés a fogyásra. Arról szól hogy bemelegítesz 10 perc kocogás, utánna 20 mp sprint 40 mp séta. (ez 1 kör) 8--14 az ideális utánna levezetés 3-5 perc, nyújtás és vége. Azt elfelejtettem írni hogy sokan azt mondják hogy zöldségből, húsból fedezed a napi szénhidrát adagod. Ez bar.omsag ne hallgass rájuk. Minden kell a szervezetnek. Fehérje, zsírok, szénhidrát, vitamin... de mindenből mértékkel. :) Remélem tudtam segíteni.
Sok sikert hozzá!
21/F
A kérdésre nem tudom a választ.
Lenne pár tippem azért:
-édesítő szer kávé mellé
-zsírszegény tejföl (észre se veszi a család akár egy töltött káposzta mellé sem)
-ha pl rántott ételek vannak te edd köretként zöldséggel a rántott szeletet a párod meg eheti salátaként a saját körete mellé
-otthoni nasik helyett vegyél magadnak mindenből zsírszegényet attól még lehet a hűtőben nutella
-egyél kisebb adagokat
-kenyér helyett egyél rozskenyeret ez sem érinti a családod ők egyenek fehéret
Köszi a válaszokat.
Igazából a nasiról simán lemondok, van hogy hetekig nem is eszek. Ami a legproblémásabb, az a fehér kenyér és a pékáruk. Kezdtem már fogyókúrába számtalanszor, de a legelső amiért csorog a nyálam az a friss kifli vagy zsömle. Próbáltam már barnával helyettesíteni, de ég és föld az íze (számomra). Szóval nekem a pékáru a nasi, és én is tudom hogy ez hizlal a legjobban, de képes vagyok üresen is azt enni ebéd helyett, szóval ezért nehéz. Gondolom olyan fogyókúra meg nincs, amiben a fehér kenyér, kifli a fő elem.
Elöször is föként így lehet fogyni, ha valami "fogyókúrás" étrendet kezdenél, azzal ugyan egy ideig fogyhatnál, de utána visszahízod, mert életed végéig nem lehet diétázni.
Másodszor jelentkezz be a kalóriabázis.hu-ra ott ki tudod számolni, hogy mennyi kalória kell neked naponta, meg azt is, hogy amit ettél, abban mennyi kcal van.
Ettöl függetlenül célszerü kicsit az arányokra odafigyelni evés közben (kevesebb lisztes étel, több zöldség meg húsféle az adott menün belül), az édességeket ugyan nem kitiltani, de a mennyiséget csökkenteni (egy szelet sütemény, nem pedig 5-6, "mert finom"), illetve ahol csak lehet (és igen sok helyen lehet) a zsírt és lisztet csökkenteni. (Ehhez tudok konkrét tippeket adni, ha érdekel)
A mozgás nagyon fontos, mert egyrészt több energiát használsz el, másrészt igy szebb lesz az eredmény, nem löttyedt lesz a böröd. De ha elérted a célodat, akkor ne hagyd abba, mert elkezdesz újra hízni.
Soroltad a kifogasokat, hogy miert miert nem tudsz megcsinalni. Igy nem fog menni.
Attol meg hogy a ferjed hizlalo kajakat eszik tonnaszam, neked meg nem kell tenned.
A kenyerfeleket meg nem valtogatni kell, hanem 1az1ben elhagyni. Koreteket is. egyel brokkolit, salatat, zoldseget. Egy adag brokkolit megparolni negyed ora.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!