Nekem már csak egy kis felesleg van a hasamon, amit úgy gondoltam, hogy mozgással, és diétával összekötve megpróbálom eltüntetni. A családunkban azonban van olyan is akinek 20 kiló súlyfeleslege van. A durumtésztáról eddig még csak jó dolgokat olvastam, gondoltam próbáljuk ki, viszont tegnap a boltban eléggé le lettem cseszve, mert szerintük
1. ronda a színe (tudom hülye kifogás) :(
2. ugyanannyi kalória van benne mint a normális tésztába, akkor meg minek vegyük eszt
3. felajánlották, hogy hoznak nekem korpát, ha ennyire kívánom
Pedig szerintem egy próbát megérne, aki próbálta kérem írja le a tapasztalatait. :)
2010. jan. 22. 07:50
1/8 anonim válasza:
Én évek óta csak durumtésztát veszek, ha tehetem (ha kapható olyanfajta tészta durumból is amilyen kell). A rendes tészta nekem már túl lágy. Teljesen meg lehet szokni, és finom.
2010. jan. 22. 07:58
2/8 anonim válasza:
Én is próbáltam,de én nem ettem belőle,eleve nem szeretem a tésztát.A férjemnek nemízlik,a fiamnak mindegy.
Sokkal egészségesebb mint a sima,tavajnyáron a fiam fogyott is tőle.
Lassabban szívódik fel mint a finomlisztes,ezért több energiát ad,később leszel éhes.
2010. jan. 22. 08:34
3/8 anonim válasza:
Hát mindenképpen jobb mint a sima fehér lisztes. Nálunk már úgy rászokott a család, hogy nem veszünk másikat. Szerintem annyival nem is rosszabb a színe.
De azt megcáfolom,hogy később leszel tőle éhes. Legalább is ahogy én csinálom: 10 dkg-ot főzök ki, 365 kcal rá szósz, hogy 500 kcal legyen és bizony 2 óra múlva éhes vagyok.
(akkor már inkább sült hús+zöldség, de ez egyéni vélemény) És amúgy sem elég 10 dkg egy férfinak.
Szóval összességében jobb a simánál. =)
2010. jan. 22. 08:41
4/8 anonim válasza:
Szerintem meg lehet szokni, viszont nem egy olyan nagy élmény és nem hiszem, hogyha valaki napi szinten eszi, akkor fogyni fog. Ha ritkán eszi, mert szereti a tésztát, akkor jó a durumtészta, de abban is van nem kevés kalória, szóval napi szinten fogyókúrázóknak nem ajánlott. Én fogyózom és inkább nem eszem semmilyen tésztát (csak levesben egy keveset). Én azt gondolom, hogy inkább a tésztát kellene megtanulni mással helyettesíteni és azt megszokni (rizs, zöldségköret). Aztán már nem is hiányzik a tészta semmilyen formában vagy néha lehet venni a durumtésztából.
2010. jan. 22. 09:10
5/8 anonim válasza:
Én, ha fogyózom, akkor eleve nem eszek tésztát. De ha egy hónapban kétszer mondjuk megkívánom,akkor nem szarolok ilyennel, megeszem a rendeset. Ennyitől nem dől össze a világ!
2010. jan. 22. 11:33
6/8 A kérdező kommentje:
Mikor fogyóztam én se ettem tésztát, most már csak súlyt tartok, csak a hasamról azt a kicsi felesleget szeretném már múlt idővé tenni csak. Viszont ezen a héten paprikás csirke volt végig, és hát ahhoz sajnos nem lehet zöldségköretet csinálni, a rizsa elkészítését pedig nem bízzák se rám se édesapámra, szóval maradt egész héten a sima tészta. :(
2010. jan. 22. 12:36
7/8 anonim válasza:
Ha fogyni akarsz, akkor NE EGYÉL TÉSZTÁT!!! Durumtésztát se! Egyébként egészségesebb mint a sima, valamivel jobb az összetétele. NEM csak kalóriadeficit van, sajnos a családtagok semmit sem tudnak az egész táplálkozástudományról, így felesleges nézegetniük a zacskót.
2010. jan. 22. 14:01
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nekem már tényleg nem a kilók hiányoznak ahhoz, hogy elégedett legyek magammal 100%-ig, hanem az a "gyűrődő" has. De tényleg megpróbálom kivonni a tésztát, ameddig ezt nem sikerül elérni. (Mondjuk nem tudom, hogy vasárnap hogy fognak reagálni, mikor a tyúkhúslevest tészta nélkül kérem majd, de azért megpróbálom. :))
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!