Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy tudnek lefogyni? Ha...

Hogy tudnek lefogyni? Ha eheztetem magam es vizet iszok akkor sikerul? Kozben sportolnek

Figyelt kérdés
14 Eves vagyok es lany. Szeretnek lefogyni 62-3kg rol 55re
2014. szept. 13. 14:11
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Ő a junior Drugs Bunny...
2014. szept. 13. 15:20
 12/12 anonim válasza:

SEMMI ESETRE SE éheztesd magad. Persze nyilvánvalóan ehetsz kevesebbet, mint általában.

Jó hogy sportolsz mellé, mert így több energiát használsz fel. Általános szabály, hogy ha több energiát viszel be, mint amennyit elégetsz, hízol; ha körülbelül ugyanannyit, akkor lényegében nem történik változás; ha pedig kevesebbet, akkor fogysz. Azonban ha nem eszel, és úgy sportolsz, valószínűleg el fogsz ájulni. Csak figyelj oda, hogy mit és mennyit.

Nem ismerjük az étkezési szokásaid, de a legtöbb potya kalóriabevitel általában az üdítőitaloknak köszönhető, úgyhogy ezektől búcsúzz el. Általában még a gyümölcslevekben is sok a cukor, szóval azt is módjával. Igyál sok vizet (min. 2 liter naponta), ezzel esetenként az éhségérzeted is lehet egy kicsit csillapítani. Teából, kávéból, stb. szintén hagyd ki a cukrot. A különböző édesítőszerekről nem tudok véleményt mondani, én csak simán hozzászoktam az édesítetlen változatok ízéhez, aztán idővel meg is szerettem. Illetve a zöld tea gyorsítja az anyagcseréd, én is iszok reggelente egy bögrével. Lehet, hogy eleinte nem szereted az ízét, de keresgélj a márkák között, hátha valamelyik megtetszik.

Mondanom sem kell, hogy a cukrok, csokik, chips, gyorskaja is kerüljenek háttérbe, mert ezek nagyon sok szénhidrátot tartalmaznak. Egy-két hetente egyszer elcsábulhatsz, de meg kell tanulnod fegyelmezni magad. Legjobb, ha a szüleidnek is szólsz, hogy ne vegyenek otthonra ilyeneket, mert én is tapasztalom, hogy sokkal egyszerűbb otthagyni a dolgokat, ha a bolt polcán vannak, mint amikor bármikor benyúlhatsz értük a hűtőbe.

Egyél olyan gyümölcsöket, zöldségeket, amit szeretsz, de figyelj arra, hogy a salátaöntetek igazi kalóriabombák, úgyhogy azokat inkább hanyagold.

Ne várj csodát pár nap után. Lehet, hogy több hónapba telik, mire eléred a kívánt testalkatod, de valószínűleg addigra már egy kicsit megváltozik az életmódod, és kevesebb esélyed van rá, hogy visszaszedd a felesleget.

Mivel én sem vagyok szakember, csak egy ráérő 16 éves, ezért ha valami érdekel részletesebben, az interneten valószínűleg könnyen utána tudsz nézni. Csak ne dőlj be mindenféle csodafogyókúrának.

És egy utolsó jó tanács: ne a mérlegnek higgy, hanem a tükörnek. A sporttól függően lehet, hogy felpakolsz magadra egy kis izmot - aminek nagy a sűrűsége -, ezért a mérleg az áhítottnál többet fog mutatni, pedig abszolút jól nézel ki. Sok sikert! :)

2014. szept. 13. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!