Miért nem mindegy, hogy éheztetem magam, és ez által viszek be kevesebbet, mint amit elhasznál a szervezetem, vagy ha eszek rendesen, amit viszont lemozgok?
Bizonyára más tényező is van, de egy bizonyos szint alá nyilván azért sem érdemes menni, mert akkor már olyan keveset eszel, hogy ha azt a legkiválóbban állítod össze, akkor sem kapja meg a tested, ami kell neki. Még ha lazán hozzá is férnél a zsírhoz azonnal (márpedig tudomásom szerint ez nem így van, zsírt is muszáj enned eleget fogyáskor is), a fehérjét, vitaminokat és ásványi anyagokat honnan veszed? Főleg a fehérjét, mert arra nincs tabletta... Bár ha beviszed a szükséges mennyiségű fehérjét s szinte mást nem, az még elég masszív koplalás, de itt átadom a szót a hozzáértőbbeknek.
(Ja és van ilyen kis erősen gyakorlati rész, hogy ha én pl. nem eszem ezerpárszáz kalóriát, akkor éhes vagyok és az nekem nem jó :) Szerintem a környezetemnek se, de nem szoktam kipróbálni.)
Majdnem mindegy. Az nem mindegy, hogy mennyivel van alatta a nettó kalóriabeviteled (evés mínusz mozgás) a szükségesnél. -20% alatt már koplalás.
A mozgásnak ott van szerepe, hogy felgyorsítja az anyagcserédet, ami szintén fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!