A legtöbb elhízott gyerekből miért lesz felnőttként is kövér? Miért nem fogynak le?
Nem kövér LESZ, kövér MARAD.
Úgy írod, mintha 18 évesen jönne egy tündér és megkérdezné, te mi szeretnél lenni, kövér vagy sovány?
Kb. 12 éves koromtól fogva voltam meglehetősen kövér, rengeteget bántottak miatta, nekem se tetszett az az állapot de minden segítségkéréssel vakvágányra jutottam. A családom azzal hitegetett, hogy majd növök még 30 centit és eltűnik a zsír, meg hogy ilyen az alkatom, stb.
Kimaradtam minden iskolai programból, közösségből, sz@rrá ment az önbizalmam, önértékelésem.
Nem olyan könnyű ez a "miért nem fogy le" dolog. Aki ezt puffogtatja annak bizonyára sose volt 5kg-nál több feleslege.
Végül 21 évesen jöttem rá arra, hogy nem fogok megnyúlni és segíteni se fog senki, ezért kemény munkával, két év alatt leküzdöttem azt az 50 kilót. A bőrömnek ugyan annyi, meg a tinédzser éveimet is dobhatom a kukába, de legalább nem halok meg magas vérnyomásban és az önbizalmam is helyrejött.
Rohadt kemény munka volt, szóval azt javaslom hogy aki lát egy szomorú kövér embert az ne lenézze vagy megbántsa, hanem próbáljon neki segítő kezet nyújtani. Vagy ha azt nem tud, akkor nézzen más irányba. Egy kövér embernek van elég baja, nem kellenek a lenéző pillantások.
Köszönöm
Miért nem fogynak le tizenévesen? Mert a szüleik nem túl okosak. Nagyon sokan hiszik az ilyen "old wives' tale" mítoszokat.
Én is kövér gyerek voltam, mikor mondtam anyukámnak, hogy fogyni szeretnék, tudod, mit mondott? Akkor husit nem kell ennem, csak krumplit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!