Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Én egy sportos 174 cm magas,65...

Én egy sportos 174 cm magas,65 kg súlyú 15 éves lány vagyok, mivel tudnék lefogyni? Légyszi ne ilyeneket írjatok, hogy sportoljak, meg fussak, mert azokat csinálom naponta másfél óráig.

Figyelt kérdés

2014. aug. 27. 22:06
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem kell fogynox!!
2014. aug. 27. 22:11
 2/7 anonim válasza:
nem hiszem hogy kellene fogynod!
2014. aug. 27. 22:16
 3/7 anonim válasza:

Szerintem sem kellene fogynod...

Biztosan jól nézel ki most ahogy vagy

2014. aug. 27. 22:48
 4/7 anonim válasza:

Női tökéletes átlag az a te maggaságodhoz 69-68 kg :)

74-5=69

Maggaság után van. :) Egy doktor mondta nekem ezt :) és férfiknél pedig -10 a maggaságból :)

Amugy ha nagyon akkarsz fogyni akkor csak a kardiót és a diétátt tudom ajánlani.

2014. aug. 28. 01:35
 5/7 anonim válasza:

Legjobb módszer hogyha vezeted a kalóriabeviteled nap mint nap és mérlegelsz minden nap. Érdemes egy étrendet összeállítani de tinédzserként ez tudom elég körülményes (bevásárlás, főzés...)

[link]

Itt tudod vezetni hogy mit ettél aznap és az mennyi kalória. Nőknél úgy 1800-2000 kcal az optimális naponta de ez mindenkinél változó van aki ennyivel hízik van aki fogy ezért kell vezetni hogy mikor mennyit ettél és másnap vagy két napra rá hogyan változik a mérleg és aszerint növelni vagy csökkenteni az adagot. Az sem mindegy mennyit mozogsz futással pl 150-200 kcal-t is elégethetsz 1 óra alatt.

Az sem mindegy mit eszel, cukrot és a fehér lisztet kerüld ha tudod. Nagyjából az összes pékáru ami létezik kerülendő ha diétázni akarsz. Minél több húst egyél, túrót, cottage cheese-t, zab pelyhet, rizst, nem olajban sült krumplit és párolt zöldségeket, gyümölcsöt csak módjával. Zöldség csak akkor kell nagy mennyiségben ha más köretből túl nagy kcal értékre jönnél ki a köretekből. Optimális lenne 40/40/20 tápanyagértékekre kijönni átlagosan minden étkezésnél azaz 40% fehérje, 40% szénhidrát, 20% zsír - ezt szintén tudod csekkolni a kalóriabázison.

Üdítők, energiaitalok, gyümölcslevek szintén tabuk még a 100% gyümölcslevek is mert túl sok cukrot tartalmaznak és a gyümölcsben lévő cukor is cukor! Víz viszont mehet minden mennyiségben mert 0 kalória meg mert kell és kész, 3 liter naponta minimum ajánlott.

Edzés utánra érdemes a legnagyobb étkezést időzíteni és előtte legalább egy órán keresztül ne egyél, mert egyébként főleg azt égetnéd el amit előtte kajáltál.

Elég körülményes minden fontos infót leírni, de van még sok dolog amit érdemes tudni, de kezdetnek ennyi elég szerintem.

2014. aug. 28. 11:09
 6/7 anonim válasza:
Ja még annyi hogy 0,5 max 1 kg-nál többet ne akarj fogyni hetente mert az káros is lehet.
2014. aug. 28. 11:12
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha napi 1,5 órát aktívan sportolsz biztos, hogy nincs rajtad zsír, így tehát az a 65 teljesen ideális testsúly. Nem a tömeged számít hanem az alakod. Ne fogyózz.
2014. aug. 28. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!