20kg-ot szeretnék leadni. Mit tegyek?
21 éves lány vagyok és 10 évesen szedtem fel 20 kg-ot magamra a téli hónapokban. 93kg voltam és 165cm magas...1 éven keresztül tartottam egy shake diétát(reggel és este csak shake: fél liter tej és hozzá fehérjepor), de ebédre azt zabáltam amit akartam és alig sportoltam...így az összeset sikerült leadnom az 1 év alatt. VISZONT: mivel könnyen lement, könnyen el is bíztam magam és mivel a shake nem tanított meg a helyes táplálkozásra, így az összes leadott kiló visszajött, szépen lassan, 3 év alatt. 13 évesen újra ott álltam a mérlegen és sírtam, majd elkezdtem mindenféle diétába:hol éheztettem magam, kipróbáltam a tojásdiétát, mindent. SEMMITŐL nem ment le 1kg-nál több. Hiába sportoltam mellette heti 3X karatét vagy aerobikot, egyszerűen így maradtam. Most itt állok(175 cm magas vagyok most, így jobb lett az összkép)21 évesen és ugye egyszer én is szeretnék gyermeket...nem minddegy, hogy 70kg-ról szedek fel, vagy 94kg-ról. :(
4 hónapja kiderült hogy tejallergiám van, így semmiféle tejterméket nem ihatok/ehetek...kiiktattam a cukrot az étrendemből és kerülöm a fehér liszteket meg az összes péksüteményt jó messzire. Napi 3 liter folyadék megvan. Emellett heti 3X járok személyi edzőhöz, akivel célzottan zsírégetőn vagyunk rajta. ÉS SEMMI nem megy le! Egy dekát nem fogytam le! :'(
Pár éve voltunk pajzsmirigy vizsgálaton, elvileg semmi bajom nincs. Most szerintetek mit tegyek még? Éhezni soha többé nem akarok mert úgy nem élet az élet. Úgyis visszajön. Egészségesen szeretnék élni és táplálkozni, de ha így sem megy...mégis hová forduljak, mit tegyek? Nektek mi segített?

Mióta tart az új diétád?
Centikkel hogy állsz? Mert simán lehet, hogy sikerült izmot építened, ami kompenzálja a zsírfogyás miatti súlycsökkenést.

A shake diétáról még nem hallottam. Viszont a napi fehérjebevitel fele bevihető táplálékkiegészítőből de ezt vízben feloldva jobb, ha a testsúlycsökkentés a cél. A testépítők is sok esetben így tesznek, mindegy hogy tömegnövelés vagy épp szálkásítás a cél. Tehát ezzel a shake dologgal nincs gond.
A túlsúly az egy nagyon összetett dolog. Én például azért nézem a mérleget hogy mikor hízok már 1 kilót is :D gondolom te meg azért hogy mikor fogysz egy kilót. Ha úgy gondolkoznék mint te biztos könnyebben híznék, ha te pedig úgy gondolkoznál mint én, elképzelhető hogy könnyebben fogynál :)
Mondok pár tippet vizsgáld felül :)
Lelki okok:
Testi okok: Valóban egészséges vagy.? tökéletes a vérképed, vérnyomásod, vércukorszinted.? Én ezzel kezdeném ha túlsúlyos lennék.
Genetika, mindannyian mások vagyunk más anyagcserével. Testalkatban 3 fő irányvonal van és azok keverékei. Ektomorf gyors anyagcsere kevés zsírt raktároz, Mezomorf atléta alkat a legjobb genetika és testfelépítés, Endomorf lassú anyagcsere hajlamos zsírt elraktározni könnyedén.
Mivel te elég nagy valószínűséggel a 3. csoportba tartozol, neked az anyagcseréden kell gyorsítani. Több (sok) variáció van, paleó étrend erről elég jók a visszajelzések de nem mindenkinek jön be, érthető. Ketogén diéta, ez kemény. Szálkásító étrend én ezt támogatom.
Erre itt egy jó könyv: egy egészséges embernél a zsírvesztés sikere 70%-ban az étrenden múlik, ez bizonyított tény.
Sport: nem mindegy hogy mi és abból mennyi. De erre most nem adok tippet mert ott az edződ, ha fenti dolgok nincsenek rendben, semmilyen edző és sport nem tud rajtad segíteni. Ez nem 100% hanem 110%.
Tudatalatti programozás. Hallottam egy történetet. Volt egy fiatal nő akinek volt 2 kisgyereke. Ő a kórházban feküdt rákos volt és már rövid ideje volt hátra nem segített a kemó, a férje bevitte a két gyereket hozzá és a nő elgondolkozott azon hogy ezek a gyerekek nem nőhetnek fel anya nélkül. Kért egy füzetet és reggeltől estig azt a szót írta bele hogy meggyógyulok. 773 füzetet írt tele és meggyógyult :)
https://www.youtube.com/watch?v=lvP6fF-qu1g
Szóval lehet hogy baromságnak gondolod de ez egy programozás :) tehát nincs más dolgod mint naponta azt dúdolgatni és mondai hogy egyre karcsúbb vagyok és lehet hogy megtörténik a csoda :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!