Szeretnék leadni minimum 20kg-ot! Ezt mennyi idő alatt lehet leadni? Már egy éve probálkozom és nem megy le kg, esetleg csak 2-3 de vissza is jön . Pedig nem is eszem kenyeret. Ajánlatot segítséget kérek .
Szia. Nálad alapvetően pont ott van a baj, hogy nagyon keveset eszel. Szerintem ez olyan max. 300-400 kcal lehet egy nap, az pedig édeskevés. Ezért hízol, mert mint ahogy mondtad ha hétvégén kicsit többet eszel, akkor a szervezeted máris elraktározza zsírba. Nem tudom hány kiló, milyen magas vagy pontosan, de a lenti számítással meg tudod határozni hogy kb. mennyi kalóriára van szükséged egy nap.
Nő
Életkor (év)………………… Energiamennyiség (kcal/nap)
10-18……………………….. 12,2 x ideális testtömeg + 746
18-30……………………….. 14,7 x ideális testtömeg + 496
30-60…………………………. 8,7 x ideális testtömeg + 829
60 felett……………………. 10,5 x ideális testtömeg + 596
A példa alapján kiszámolva egy 40 éves nő alapanyagcseréje a következő: (8,7×60)+829=1351, kerekítve: 1350 kcal/nap
Férfi
10-18………………………… 17,5 x ideális testtömeg + 651
18-30………………………… 15,3 x ideális testtömeg + 679
30-60………………………… 11,6 x ideális testtömeg + 879
60 felett…………………….. 13,5 x ideális testtömeg + 487
A példa alapján kiszámolva egy 42 éves férfi alapanyagcseréje a következő: (11,6×75)+879=1749, kerekítve: 1750 kcal/nap
A kapott értéket csökkentsd le kb. 500 kcal-val.
Amit ehetsz: fehér húsok, (csirke, pulyka, hal),tojás, sovány tejtermékek, zöldségek, gyümölcsök, teljes őrlésű péksütemények, kenyerek. Érdemes beruházni esetleg fehérje kiegészítésképpen egy olcsóbb tápkiegészítőbe. A fehérje NAGYON FONTOS, azért hogy a diéta alatt ne épüljenek le az izmaid, amik nélkülözhetetlenek a zsírvesztéshez. Nem feltétlen a legdrágábbat kell megvenni, a DM-ben találsz tejsavófehérje port kb. 1000 Ft-ért. Igyál belőle egy adagot reggel, és edzés után még egyet.
Amiket TILOS: fehér lisztből készült péksütik, kenyér, zsíros húsok, magas zsírtartalmú tejtermékek, csoki, chips, kekszek és társai.
Figyelj oda a napi legalább 2-3 liter folyadék bevitelére! Ez lehet víz, cukormentes tea, (esetleg édesítővel), vagy frissen facsart zöldség-gyümölcslé(nem a bolti cukros löttyök, azok felejtősek!!!)
A másik hogy aerob mozgást kell végezned ahhoz hogy fogyj. Ez lehet akár biciklizés, lassú kocogás, gyors gyaloglás, futás, aerobic, a lényeg hogy kb. 130-as pulzuson 60 percig végezd. A tempót próbáld úgy belőni, hogy ne hajtsd túl magad, legyen levegőd, ne lihegj! A zsírégetéshez oxigén kell! Ezt próbáld legalább 4-szer elvégezni egy héten!
Ja és még valami. Ne mérd magad minden nap. Tapasztalatból tudom, hogy nem szabad. Nagyon el tudja keseríteni az embert, ha a következő nap esetleg egy kicsivel többet mutat. Hetente egyszer bőven elég.
Ha ezeket betartod, akkor garantáltan fogyni fogsz!
Sok sikert és kitartást kívánok neked!!!
Köszike nagyon aranyos vagy hogy segíteni szeretnél .Evvel azt hiszem segítettél .remélem sikerülni is fog .betartom amit itt írtál.Akárki is vagy nagyon rendes vagy és aranyos.további szép napokat!
U.i: esetleg ha még valami jó eszedbe jut akkor írd meg kérlek ,Kérdezném árt egy egész citrom levét ha elfogyasztom reggel?
Szerintem a citromnak igazából nincs jelentősége, a C-vitamin bevitelt leszámítva persze. Nem szabad mindennap inni, mert a savtartalma tönkreteheti a gyomrod. Reggel egyél szénhidtáttartalmú kajákat, amiket említettem. Teljes őrlésű pékáru, pulykasonka, paradicsom, főtt tojás. Én ezt szoktam reggelizni. Vagy esetleg zabpelyhet joghurtba keverve, a zabpehely is nagyon jó szénhidtátforrás.
Ha van még kérdésed írj nyugodtan privit, megpróbálok segíteni! Majd írd meg hogy haladsz!
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!