Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Van itt olyan, aki épp fogyózi...

Van itt olyan, aki épp fogyózik és segítene?

Figyelt kérdés

Írjatok nekem kérlek ételeket, hogy mikor mit ehetek, ti mit szoktatok.

Tüntessétek fel, kérlek, hogy reggel vagy ebédre..stb.

Komolyan. Azért kérem, mert sok marhaságot eszek, ami nem is jó.

2010. jan. 15. 19:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Azért írtam, mert nagyon sokan nem isznak elég folyadékot (köztük én is, ált. elfelejtem), így egyszerűbb lekövetni. :D De a lényeg, hogy a napi min. 2 liter meglegyen. :)
2010. jan. 15. 21:54
 12/20 anonim válasza:

[link]

Számolj kalóriát, és az alapján készítsd el az ételeidet és az étrendedet.

2010. jan. 15. 22:08
 13/20 A kérdező kommentje:

21:39-es nagyon köszönöm neked a linket.

Milliószor kérdeztem már és nézegettem, hogy mennyi kalóriára van szükségem. Ez az oldal sokat segített, köszönöm. Mostmár összeállítom a kis étrendemet.

Annyit kérdezhetnék, hogy aki pl számolgatja a kalóriákat, egy szelet barna kenyér hány kalóriát tartalmaz? Itt említ 5-öt, de az mennyi kenyért jelent?

Köszi mindenkinek, megnézem a második linket is, aztán írok.

2010. jan. 15. 22:16
 14/20 anonim válasza:

Én kalória számítással próbálkozom és nekem bevállt, igaz rettenetesen nehéz legalábbis az elején. Kitartás az bőven kell hozzá! Arra emlékszem hogy olyan 3-4hét kellett nekem, amiíg átáltam, addig elég sokat éheztem, de most már nagyon jól érzem magam és kitartóan csinálom. 5 hónap alatt 13 kg fogytam. És olyan mintha kicseréltek volna. :)

Egyébként mindent eszem de mértékkel. Sokszor, keveset egy nap. A kalóriáknak megfelelően.

De szerintem már az is sokat számít ha valaki nem tudja tartani a a kalóriát, az addigiaknak csaka felét eszi. Két kiki helyett csak egy és így tovább. Én a nagy tányért lecseréltem kicsire, ha csak a felét teszem rá akkor olyan mintha az is tele lenne. :)... De erre az ember előbb utóbb magától is rájön.

Sok kitartást és sok sikert kívánok!

2010. jan. 15. 22:28
 15/20 A kérdező kommentje:

A második link is szuper. Köszönöm, amiket enni szoktam, kimásoltam, holnap elkezdek egy saját menüt összeállítani.

Terveim szerint az 1000 kalóriát / nap nem akarom átlépni.

2010. jan. 15. 23:36
 16/20 A kérdező kommentje:
Te nagyon ügyes vagy. Nekem még bele kell jönni. Mindig figyelni, hány g ételt eszek, nehéz lesz, de sebaj.
2010. jan. 15. 23:37
 17/20 anonim ***** válasza:

én a köv. módszert választottam: naponta mozgok egy keveset, de nem fogyókúrázom és nem számolgatom a kalóriákat, hanem arra figyelek, hogy mit mikor eszem.

reggeli: gyakorlatilag ami a hűtőben megtalálható (a napi futkosás során ledolgozom), gabonapehely, gofri, pirítós általában

tízórai: egy nagy joghurt, mellé vmi péksüti

ebéd: leves (a tésztákat kihorgászom :D), olyan levesek, amikbe cukor kell, édesítőszerrel, másodiknak: húsok párolva vagy sütőben tejszínes mártásban sütve, köretnek krumpli, párolt zöldség.

uzsonna: gyümölcs, mostanában alma, banán, narancs, ha még éhes maradok, akkor egy kis győri édes (csak pár szem!)

vacsora: tojás, felvágottak, sok zöldség, főtt virsli, abonett/hamlett, párolt húsok.

ha utána éhes maradok, egy zöldalma, vagy zöldtea üresen.

naponta minimum másfél liter víz (elvileg 25 kg-onként kell 1 litert számolni).

ha napközben megkívánok vmilyen édességet, egy kanál méz.

2010. jan. 15. 23:38
 18/20 anonim ***** válasza:

az utolsó kommenteid kapcsán hadd jegyezzek meg valamit: csak akkor vezesd be magadnak az 1000 kalóriás étrendet, ha azt mindaddig tartani tudod, amíg vékony akarsz maradni. ugyanis ha felhagysz majd ezzel az étrenddel (ha eléred a célod), akkor a kilók szépen vissza fognak menni rád (legtöbbször több is, mint amennyi lement), ugyanis az eddigi 1000 kcal-os étrend után a ~2000 kcal-os normál étrendedet úgy érzékeli a szervezeted, mintha 1000 kalóriával többet vinnél be, vagyis azt elraktározza (ugyanis 1000ből eddig is meg tudott élni, a maradék ezer meg jó lesz tartaléknak...)

nemcsak úgy a levegőbe írom ezeket, anyukám sajnos több évtizede küzd ezzel a gonddal, és testsúlya folyton 60-90 kiló között ingadozik :S próbálom rávenni h ne kalóriamegvonással próbáljon lefogyni, ahogy most téged is, hogy elkerüld a jojó effektust.

de akárhogy is döntessz, sok sikert és kitartást a diétádhoz!

2010. jan. 15. 23:43
 19/20 anonim válasza:
Egyetértek az utolsó hozzászolóval. De így kezdésnek azt is figyelembe kell venni, hogy eddig mennyi kalóriát ettél meg egy nap. Ha pl 2000 kalória felett volt akko az 1000 kalória drasztikus lesz. És néhány hétnél tovább nem fogod bírni. Visszafelé fog elsülni minden. Az alapanyag cserés táblázatban csak 1000 kcal feletti értékek vannak. Ha megnézed, erre figyelj oda!
2010. jan. 16. 09:55
 20/20 A kérdező kommentje:

Nagyon sokat ettem, mert gyakran abba folytottam a haragom. hiba volt, az nem megoldás. :(

Köszi mindenkinek. próbálok sokkal kevesebbet enni, mint eddig.

2010. jan. 17. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!