Hogyan mondjam meg barátnőmnek, hogy fogynia kéne?
Utolsó
Értem, amit mondasz, de a te eseted szerintem teljesen más. Te így ismerted meg a feleséged, így fogadtad el. De más a helyzet akkor, ha valaki egy csínos, ígényes nőt választ, és azután kezd el megváltozni.
Azzal viszont nemértek egyet, hogy szerinted csak az foglalkozik a súlyával, akit semmi más nem érdekel komolyan. Van aki komolyan vesz mást is, munkáját is, az életet is, de attól még figyel a súlyára is!
Tudod, nem mindenki olyan mint a feleséged, hogy ígénytelen, elhanyagolja magát. A szememben ez inkább csak lustaság.
Na meg hogy "legfeljebb csak a térde fáj tőle"..hát egészségére, ha neki megfelel :D
ma 07:28-as: Azért az nem mindegy, hogy valakinek a kövér nök tetszenek és ezért nem zavarja, ha a párja is az, vagy - mint a kérdezö - a vékonyabb alkatúakat tartja vonzónak, a barátnöjét vékonynak ismerte meg, és idöközben elhízott.
Te a feleségedet már ilyen alkattal ismerted meg, neked így tetszik, el tudod öt így fogadni - ez nagyon szép töled és nincs is vele semi baj.
A kérdezö barátnöje vagy nagyon elengedte magát (vagy sokkal többet eszik - akár csak pár falatokat nassol, akár többet szed a tányérjára, vagy pedig abbahagyott valamilyen rendszerese mozgást), vagy valamilyen anyagcsere/hormonproblémája kezdödött. Ez utóbbira utal, ha eddig vékony volt, és most hirtelen elkezdett hízni, mert a havi 1 kg plusz azért igen sok.
A legjobb, ha nyiltan beszélsz vele (így, ahogy itt leírtad, mert igen finoman fogalmaztál, minden bántó felhang nélkül), és hogy aggódsz részben a kapcsolatotok miatt, részben meg az egészsége miatt.
Azért vannak itt erős túlzások. Akik azt írták elhízott, dagadt stb. Könyörgöm 73 kiló a hölgy és nem 103...főleg, ha ehhez mondjuk 170 cm kb, akkor hol dagadt???
Megértem kérdezőt egyébként neki teljesen vékonyan tetszett a barátnője, így már kevésbé találja vonzónak. Tiszta sor. Szerintem tiszteld meg a barátnődet, hogy ezt elmondod neki őszintén és nem bántóan. Mindenképpen rosszul esik majd neki, de a tények tények. Vagy elkezd változtatni, vagy halad tovább rosszabb irányba. Amúgy semmiképp ne azt mondd neki, hogy fogyókúrázzon. Váltson életmódot! Nem írod, hogy miért hízott 10 kilót. Abbahagyott sportot vagy ráment a csokievésre vagy miért? Életmódváltás alatt azt értem, hogy felhagy a csokival, fehér dolgokkal és minden ún. junk food-al és elkezd barna rizst enni, zöldségekkel, salátával, tojást, sovány túrót és emellett mozog, akár veled együtt.
Itt nem csupán a kapcsolatotokról van szó, hanem az Ő egészségéről is, mert ez a súly még nem vészes, de ha így folytatja, akkor lehet az lesz.
#13, #14:
"Azért vannak itt erős túlzások. Akik azt írták elhízott, dagadt stb. Könyörgöm 73 kiló a hölgy és nem 103."
"7-es mi az hogy egy 73 kg-os nő dagadt és a nunájához nehéz hozáférni???? uristen láttál már te 73 kg-os nőt?"
Nem látjátok a lényeget.
A tendencia számít: FÉL ÉV ALATT kapta föl a +10 kilót.
És nem valószínű, hogy megáll ezen a szinten.
Önmagában persze hogy nem feltétlenül lenne sok a 73 kiló - bár én 180 cm magas nő vagyok, sportos alkatú, nőhöz képest elég izmos és a vállam is széles, de még nekem is éppen hogy még jól áll a 73 kiló. És az már az a határ, amikor a 38-as ruháim már nemigen jönnek rám, és le kell cserélnem a ruhatáram 40-42-esre.
(Persze a partner szempontjából az egész ízlés kérdése; meg szerintem ha valaki le akarja adni a túlsúlyát, azt elsősorban önmagáért, a saját egészsége érdekében, a saját élete meghosszabbítása miatt tegye, és lehetőleg ne koplalással, hanem sporttal, egészséges életmóddal.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!