Miert nem tudok elaludni ures gyomorral?
Teljesen természetes, hogy kellemetlen érzés és nehéz elaludni éhesen.
Én is este éledek fel, reggel s egész délelőtt pedig teljesen használhatatlan vagyok, ez mindig így volt, kifejezetten esti típus vagyok. Ezért jó reggel gyalogolnom, az megy akkor is, ha nem is ébreszt fel teljesen :)
Mi a csudának nem eszel 2-ig? Én se bírnám a túl hosszú mindennapi böjtöt, se este, se délelőtt nem enni elég durva, pedig én nem vagyok az, aki szerint 12 órán át nem enni baj lenne (nekem 12-15 óra kell vacsora és reggeli között, de utána nagyon morcos lennék, ha nem jutnék ételhez. kinek kevesebb, kinek több az ideális idő, a Tied extrém hosszú, ha este nem eszel, eleve az, de láthatóan nem is bírod).
Régen sokat ettem késő este. Már nem. Gondolom, a megváltozott étrendem miatt. DE ha kihagyom a kései reggelimet (ami elég ritka s nem direkt történik), akkor én is éhes leszek, mint a farkas és szinte képtelen vagyok jóllakni... A test sokunknál már csak ilyen. Hallgass rá, mit akar és ne kínozd s éheztesd...
Talan az elso kepen nem latszik hogy egy zabagep vagyok, raadasul az ejszakaibol...de ezen nyilvanvalo...es a csaladomtol gyakran hallom, hogy megvaltoztam, zarkozott lettem, nem baratkozom senkivel es hogy lenezem az embereket...Csupan azert tettem fel kerdest hogy tudjam az ilyen dolog normalis, vagy pszichologushoz menjek el, habar ez szamomra olyan kinos lenne...raadasul aki csak kulsoleg lat, meg nem ismer ugy igazan kozelrol, azt hiszi hogy szuper eletem van, es problemam csak akkor lehet ha valaki mas problemajat a nyakamba vennem...pedig azt nem teszem, meg akkor sem ha onzo dolognak tunik:-)
valójában a táplálkozásodnak jól kell passzolnia az életviteledhez. mennyiségben, minőségben, időpontban.
minél mozgásszegényebb életmódot élsz, annál jobban oda kell figyelni a kajálásodra. a hízást a kaja mennyisége, minősége határozza meg, a komfortérzetedet az elfogyasztásának az időpontja. persze ezek üthetik egymást, pl neked az a konfortérzeted, hogy folyamatosan egyél, ezért a mennyiség megnő, és hízni kezdesz. ha meg koplalsz, lehet, hogy megfelelő mennyiségű kaját eszel, de ha rosszkor, akkor éhezel, és nem lesz konfortérzeted.
én pl nap közben ülőmunkát végzek, 1400ig csak gyümölcsöt eszem. kettőkor van egy nagyon lightos ebéd. hatól nyolcig edzem, nyolctól éjfélig meg folyamatosan zabálok. persze nem szemét kajákat, de mennyiségileg kb 3x annyit mint napközben. nálam ez tökéletesen beválik. A lényeg az, hogy nem eszem akkor, amikor nem kívánom az ételt, vagy akkor, ha tudom, hogy zavarna, ha teli a gyomrom (edzésen) kimerítő fizikai munka után viszont bőségesen eszem, hogy pótoljam az elvesztett energiát. alvás közben meg szépen beépül a tápszer a szervezetbe:D a vicc az, hogy annyira megtanulta már ezt a szervezetem, hogy ha nap közben eszek nagyobb mennyiségű kaját, bealszok, mint egy ovis. az meg nem célravezető melóhelyen :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!