Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miert nem tudok elaludni ures...

Miert nem tudok elaludni ures gyomorral?

Figyelt kérdés
Akarhanyszor megprobalok este nem enni...es csak azert mert hajlamos vagyok a tulzabalasra...ejszaka nem tudok aludni...gyerekkent emiatt remalmaim is voltak...sajnos sokszor elofordult hogy nem volt amit vacsorazzak, igy ures hassal aludtam el...par eve meg nem reggelizek, 2ora fele eszek egy keveset, persze egesz nap faradtnak erzem magam, semmire nem vagyok jol, es este 8 utan mint akit meglottek, tele vagyok energiaval, etvagyam van mint a farkasnak, es ejjel 1,2 ig ebren vagyok(mindennap 8elott kelek).Remelem nem pszihes ok...(elnezest h nem hasznaltam ekezetet)

2014. aug. 15. 22:46
 1/9 anonim ***** válasza:

Teljesen természetes, hogy kellemetlen érzés és nehéz elaludni éhesen.

Én is este éledek fel, reggel s egész délelőtt pedig teljesen használhatatlan vagyok, ez mindig így volt, kifejezetten esti típus vagyok. Ezért jó reggel gyalogolnom, az megy akkor is, ha nem is ébreszt fel teljesen :)

Mi a csudának nem eszel 2-ig? Én se bírnám a túl hosszú mindennapi böjtöt, se este, se délelőtt nem enni elég durva, pedig én nem vagyok az, aki szerint 12 órán át nem enni baj lenne (nekem 12-15 óra kell vacsora és reggeli között, de utána nagyon morcos lennék, ha nem jutnék ételhez. kinek kevesebb, kinek több az ideális idő, a Tied extrém hosszú, ha este nem eszel, eleve az, de láthatóan nem is bírod).

Régen sokat ettem késő este. Már nem. Gondolom, a megváltozott étrendem miatt. DE ha kihagyom a kései reggelimet (ami elég ritka s nem direkt történik), akkor én is éhes leszek, mint a farkas és szinte képtelen vagyok jóllakni... A test sokunknál már csak ilyen. Hallgass rá, mit akar és ne kínozd s éheztesd...

2014. aug. 15. 23:17
 2/9 anonim ***** válasza:
Miért kell üres gyomorral lefeküdni.? sovány túrót ehetsz, húst zöldséget ehetsz, tojásrántottát paradicsommal ehetsz, lecsót ehetsz, spenót tojással ehetsz.
2014. aug. 15. 23:19
 3/9 kallantyú válasza:
Én is így vagyok a dologgal, és kifejlesztettem a technikát amivel átverem a hasamat! Valami nagy térfogatú ártalmatlan kajával lefoglalom a belemet, és másnap nem ébredek elgyötörten nehéz hassal. Benyomok egy banánt meg két kekszet egy nagy pohár tejjel. Esetleg egy szelet felvágottat , hogy tökéletes legyen az illúzió. A kenyér és a hús nehéz és ellenjavallot éjjelre. A víz nem működik mer nem indítja be a kajareceptorokat vagy miket.
2014. aug. 15. 23:59
 4/9 anonim ***** válasza:
úgy van belőve a tested, hogy jól bezabálsz, és át is áll sleeping módra. hormonális okai vannak. az éhezés pont ennek az ellentéte, kortizolt termel, ami fokozza az éberséget.
2014. aug. 16. 03:02
 5/9 A kérdező kommentje:
Amikor dolgozom nem jut eszembe se enni se inni, pedig sokszor erzem hogy szomjas vagyok nagyon.Probaltam reggelizni, ne mondjam hogy egesz nap ettem az nap...este meg nem voltam ehes, de akkor mar kivantam valamit enni, mert hozzaszoktam...hormonalis ok?Azonkivul hogy Pcos-m van es egy ici picivel magasabb a tesztoszterin hormonom az atlagnal, egyebb hormonalis problemat nem fedeztunk fel az orvosommal.Mostanaba azert nem eszek annyit mint egy hadsereg, de volt mar hogy egy adag nagy tal szalmakrumpli tukortojassal sajttal meg krumplis hazikenyerrel siman lecsuszott, azutan meg egy tabla csoki es egy csomag chips vagy napraforgo...Igazabol az egyetlen hatranyat abba lattam hogy magamra novesztettem tiz kilo zsirt, a cukrom es a koleszterinem habar normalis volt de a felso hatart surolta.Az este is megprobaltam elaludni...persze elis aludtam, de a televizio felkoltott, amire maskor nem reagalok, es megfoztem egy marek rizset egy kis szojaval, annak felet megettem...haragszom magamra...raadasul ma szulinapozunk es a testverem a kedvenc tortam suti meg, csokiban tocsogo kakaos meggyes torta, mogyoro darabokkal:-((
2014. aug. 16. 09:39
 6/9 A kérdező kommentje:

[link]

ez egy kep oldalrol...nem huztam be a hasam, de nem is engedtem el...

2014. aug. 16. 09:53
 7/9 A kérdező kommentje:

[link]

Talan az elso kepen nem latszik hogy egy zabagep vagyok, raadasul az ejszakaibol...de ezen nyilvanvalo...es a csaladomtol gyakran hallom, hogy megvaltoztam, zarkozott lettem, nem baratkozom senkivel es hogy lenezem az embereket...Csupan azert tettem fel kerdest hogy tudjam az ilyen dolog normalis, vagy pszichologushoz menjek el, habar ez szamomra olyan kinos lenne...raadasul aki csak kulsoleg lat, meg nem ismer ugy igazan kozelrol, azt hiszi hogy szuper eletem van, es problemam csak akkor lehet ha valaki mas problemajat a nyakamba vennem...pedig azt nem teszem, meg akkor sem ha onzo dolognak tunik:-)

2014. aug. 16. 09:59
 8/9 anonim ***** válasza:

valójában a táplálkozásodnak jól kell passzolnia az életviteledhez. mennyiségben, minőségben, időpontban.

minél mozgásszegényebb életmódot élsz, annál jobban oda kell figyelni a kajálásodra. a hízást a kaja mennyisége, minősége határozza meg, a komfortérzetedet az elfogyasztásának az időpontja. persze ezek üthetik egymást, pl neked az a konfortérzeted, hogy folyamatosan egyél, ezért a mennyiség megnő, és hízni kezdesz. ha meg koplalsz, lehet, hogy megfelelő mennyiségű kaját eszel, de ha rosszkor, akkor éhezel, és nem lesz konfortérzeted.

én pl nap közben ülőmunkát végzek, 1400ig csak gyümölcsöt eszem. kettőkor van egy nagyon lightos ebéd. hatól nyolcig edzem, nyolctól éjfélig meg folyamatosan zabálok. persze nem szemét kajákat, de mennyiségileg kb 3x annyit mint napközben. nálam ez tökéletesen beválik. A lényeg az, hogy nem eszem akkor, amikor nem kívánom az ételt, vagy akkor, ha tudom, hogy zavarna, ha teli a gyomrom (edzésen) kimerítő fizikai munka után viszont bőségesen eszem, hogy pótoljam az elvesztett energiát. alvás közben meg szépen beépül a tápszer a szervezetbe:D a vicc az, hogy annyira megtanulta már ezt a szervezetem, hogy ha nap közben eszek nagyobb mennyiségű kaját, bealszok, mint egy ovis. az meg nem célravezető melóhelyen :D

2014. aug. 16. 12:34
 9/9 A kérdező kommentje:
Igen...gondolom nekem a szervezetem azert allt ejszakai modba mert sokaig delutan 1tol ejszaka 1ig vagy 2ig dolgoztam...es persze kb deli 12 ig aludtam...lehet meg ott leragadtam...probalok tenyleg odafigyelni...minden szempontbol.Nekem fontos az egeszseg es minden egyebb is...azthiszem ez az eletmodom es a tanulmanyaim is tukrozik.
2014. aug. 16. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!