Mit jelent pontosan az éh gyomorral való edzés?
Sok helyen olvastam, hogy akkor a leghatékonyabb a zsírégetés, ha éh gyomorra végzünk aerob edzést, mert ilyenkor ténylegesen a raktárakból fedezi az energiaszükségletet, és nem az edzés előtt bevitt ételből.
Ezt azt jelenti, hogy reggel kellene edzenem? Más opció nincs? Sajnos én ezt nem tudom megoldani munka előtt.
Ha esetleg ebéd után 4-5 órával edzek, az már minősül éh gyomornak?
köszönöm a válaszokat!
Fehérjét lehet enni előtte, ch-t nem tanácsos fogyasztani aerob edzés előtt.
Ha Te kibírod, hogy ebédig csak fehérjét viszel be (amit nem tanácsolok egyébként), akkor mehet ebéd után is.
Esetleg tedd át hétvégére az aerobot, a súlyzós edzés vagy kardió meg mehet hét közben.
Azért szeretek üres gyomorral edzeni, mert sokkal kellemesebb, ha nem feszül a hasam és mozgás közben nem lötyög benne a kaja. A raktárak komolyabb felhasználása edzés után következik, amikor a test elkezdi az izomregenerációt, edzés közben gyors energia kell neki, nincs idő a raktárakkal bajlódni. A gyomorban a kaja a táplálék minőségétől függően 1-12 órát tölt a gyomorban. Minél könnyebben emészthető valami, annál kevesebb időt.
Diétánál edzés előtt kell a ch, edzés után pedig már csak fehérje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!