Mennyire hízlal a dinnye, ( van aki azt mondja hogy tele van cukorral, mások szerint ez egy könnyen emészthető lé ) vagy általában a gyümölcsök? (Gyümölcsnapok? ) A gyümölcsös joghurt jótékonysága miatt megengedett diéta alatt?
Sok dinnyében sok cukor van, ez tény... Lövésem nincs, mit tehet a fogyásommal, de hogy a szénhidrátbevitelemet kegyetlenül megdobja, az tény (egy kiló dinnye nekem elég semmi, cukros léből sok be tud menni... főleg, ha étkezésnek próbálom használni, de úgyis hamar megéhezem tőle).
Ahogy más esetekben, a hízás nem egyetlen ételtől függ, főleg, hogy a mennyiség is számít. Gondolom, ez olyan, mint az esti sör: lehet nem ideális, de ha nem nagy mennyiség és egy kisebb lakomát vált ki, akkor a kalóriakülönbség miatt valószínűleg kevésbé hizlalóvá teszi a napot :D De alapvetően nem szénhidráttal célszerű fogyni szerintem.
Nem tudom, a gyümölcsjoghurtban mi a jótékony, igaz, nem értek hozzá, a magam részéről nem eszem olyasmit.
Gyümölcsnappal én nem próbálnék meg fogyni, tápanyag szempontjából nagyon kiegyensúlyozatlan s pont cukor van benne sok, ami a testnek nem annyira kell. Biztos van, akinek bejön 1-1 kósza gyümölcsnap, én nem tartozom közéjük, nálam az extra fogyókúrás nap inkább ketogén :P
Köszi a vàlaszokat, az a baj velem, hogy nem tudok ellenàllni a dinnyének,és a mennyiségnek nehezen szabok hatàrt! :-)
De én is azt gondolom, úgyis mindjàrt lecseng a szezonja... :-)
Szia!
Remélem nem írok hülyeséget, de kémiaórán a szacharidoknál ez a legelső dolog, amit elmagyaráznak.
A gyümölcscukor (más néven fruktóz) nem káros, és a szervezetnek szüksége is van rá. Ez a legédesebb cukorfajta, a szokásos "édes íz" eléréséhez a többi cukor mennyiségénél 30-40%-kal kevesebb kell.
Ez az a cukorfajta, amit a cukorbetegek is fogyaszthatnak.
Nevéből is kiderül, hogy főként gyümölcsök húsában található meg.
Manapság egyre inkább elterjed a káros trend, hogy az emberek kristálycukor helyett fruktózt vesznek, azzal édesítenek. Ez azért nem jó, mert nagy mennyiségben a fruktóz trigliceridekké (azaz zsírrá) alakul át.
A szőlőcukor (más néven glükóz) is főként a gyümölcsökben és a mézben található meg. Könnyen felszívódik ez is, így például az energiaszeletekben, csokikban glükóz van.
Az asztali cukor (más néven szacharóz) az a mesterségesen előállított cukorfajta, ami a fehér kristálycukorban megvan. Ez egy glükóz-gyűrű és egy fruktóz-gyűrű összekapcsolásával jön létre. Ez az a cukor, amiből minél kevesebbet kellene fogyasztani, mert mesterségesen előállított anyag, ez már magában hordozza, hogy a szervezetre másként hat.
Mivel általánosan tanácsolt, hogy a cukorbevitelt leginkább gyümölcsökből és mézből fedezzük, ezért nyugodtan egyél dinnyét, csak jót fog tenni.
Sőt, ha már erről van szó, ajánlom, hogy a dinnye magjait is nyugodtan nyeld le, a közhiedelemmel ellentétben semmilyen emésztési problémát nem okoz! Ha nem rágod meg, egyszerűen áthalad az emésztőrendszeren - ha viszont megrágod, gazdag vas-, cink- és B-vitaminforrásá válik. Tartalmazza az összes esszenciális aminosavat.
Benne telítetlen zsírsavak vannak, amik segítik kielégíteni a szervezet ezirányú igényeit, közben nem károsítják az érfalakat.
Mindemellett jó antioxidáns-forrás is.
Annyira hizlal, amennyivel több kalóriát viszel be az elégetettnél.
Nincs hizlaló kaja, maximum olyan, amibe nagyon sok a kalória, és azt nem használod fel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!