Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy jelentős...

Miért van az, hogy jelentős elhízás mellett nem fogyok sokat?

Figyelt kérdés

Napi 1000-1500 kcal-t eszem, nem eszem cukrot, lisztet, krumplit (röviden kerülöm a szénhidrátokat), nem eszem zsírosat sem. Sovány húsok, nyers zöldségek, alma, natúr joghurt, kefír, sovány túró, stb.

Minden nap tornázok DVD-re. Mivel nemrég kezdtem és nagyon sok a feleslegem (nő létemre majdnem 112 kilóval kezdtem a diétát), óvatosan csinlálom, eleinte 25 perccel kezdtem, majd 35, de ma már szerintem menni fog a 45 perc is.

Életemben először élvezem a mozgást, várom az esti torna idejét, feldob, energetizál, szóval nagyon szuper.

Egy hét alatt mindezek ellenére 2,4 kiló ment le, amit én első heti eredménynek kevésnek tartok. Tudom, hogy hosszútávon heti 0,5-1 kiló az ideális, egészséges. Mégis, az első héten azért picit többre számítottam, mert tudom, hogy utána lelassul.

Szerintetek jó ez így? Nem lesz nagyon lassú a fogyás? Ha kitartok, hosszúrtávon számíthatok tartós eredményre?

2010. jan. 12. 14:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
nálam ugyanez volt azzal a csavarral, hogy közben egy hét alatt még híztam is 10 kilót. aztán kiderült, hgoy cukorbeteg vagyok... sajnos, ez túlsúly mellett nagyobb eséllyel ki tud alakulni...
2010. jan. 12. 14:34
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Egy hét alatt ennyi az egyáltalán nem kevés!!! Elször ugyan leginkább vizet veszitesz, de azért idöbe telik, mire a szervezeted átáll az ujabb életmódra, ha hetente 1 kilót fogysz, az már igen szép, ennél többet ne is akarj, mert a börödnek idö kell, hogy visszafejlödjön - különben csak lógni fog rajtad, és többet nem lehet rendbehozni!

A jó és tartós eredményhez idö kell, csináld igy tovább és ne add fel, akkor se, ha lesz, amikor esetleg egy-két hónapig is állni fog a súlyod - mert ha nem adod fel, akkor idövel megy tovább. Egy év alatt max. 12-15 kilót értelmes fogyni, ha nem akarsz utánna vagy ronda lenni, vagy plasztikáztatni magad.

Sok sikert továbbra is, meg kitartást!

2010. jan. 12. 14:42
 3/17 anonim ***** válasza:

én voltam az első, és egyetértek a másodikkal is: egy-másfél kiló fogyás szép, kiegyensúlyozott eredményt hoz. nem jó a hirtelen súlycsökkenés.

azért írtam le elsőként azt, amit, mert azért van egy másik törvényszerűség is: minél túlsúlyosabb valaki, annál nagyobb a fogyási lendület az elején. tehát általában nagyobb tömegek válnak le az első pár héten.

mindenesetre ügyes vagy, elszánt, és jól csinálod! jó, hogy nem koplalni próbálsz, mert az eleve veszett dolog. sokszor keveset enni és mozogni - ez az, ami sikerre visz. csak tovább, folytasd!

2010. jan. 12. 15:43
 4/17 A kérdező kommentje:

Kösznönöm a bíztatást, aranyosak vagytok! :)

Kedves első/harmadik válaszoló! Igen, pont azért reménykedtem kicsit jobb első heti eredményben, mert ugye nagyon nagy a feleslegem. Ezért voltam picit csalódott, de persze egyben örülök is, hiszen örömmel tölt el, hogy fogytam már egy kicsit, és sokat javult a közérzetem ez alatt a bő hét alatt is. :)

Cukorbeteg nem vagyok egyébként, tavaly volt belgyógyászati, hormonális kivizsgálásom.

A koplalásban én sem hiszek, tudom, hogy a szervezetemnek - különösen most - szüksége van soksok vitaminra, ásványi anyagra.

Eddig sosem okozott örömet a mozgás, utálattal gondoltam arra, hogy tornáznom kell, így néhány alkalomnál többször nem is tudtam rávenni magam. Akkor is számoltam a másodperceket, hogy mikor lesz már vége. Most úgy érzem, hogy "jaj, de kár, hogy vége, hogy elrepült ez a fél óra!" Nem tudom, hogy mi változott bennem, de örülök ennek a változásnak. Önbizalmat ad. :)

Egyelőre Norbi Duci tréningeket csinálok. Tudom, hogy ez ciki, de sok év tespedés és 30-40 kiló felesleg mellett lent kell elkezdenem. Fontos a sikerélmény, hogy holnap is nekiálljak. Fokozatosan szeretném növelni a terhelést. Ha már a Duci Tréningeket könnyűnek találom, jöhet a "valódi aerobik". :)

2010. jan. 12. 16:09
 5/17 anonim ***** válasza:

Én vagyok az 1/3. Szerintem nagyon pozitívan állsz hozzá ehhez az egészhez, szurkolok neked!

Szokták mondani, hogy hetente csak 1x kell mérni magunkat. Amikor fogyóztam, pont fordítva csináltam: mértem reggel, ébredéskor (hálóneműben, vécézés után), és mértem este. Az adatokból grafikont csináltam, és láttam, hogy mindig vannak megállások, visszacsúszások, előrehaladások - így megtanultam nem aggódni emiatt. Egyébként nem tudom, másnál hogy van ez, de nálam az ébredés utáni kiló pl. ha 85 volt, akkor a zuhanyozás utáni (de még reggeli előtti) már 87. És ez minden nap így volt: nálam azzal, hogy beindult a nap, feljött 2 kiló. Nem kevesebb, nem több...

És persze az is számít, volt-e az ember vécén stb. Szóval, fél kilókon ne parázz, ügyes vagy, csak így tovább. Norbi tréning nem ciki, mint ahogy más mozgás sem.

2010. jan. 13. 10:20
 6/17 A kérdező kommentje:

Szia, Kedves 1/3/4! :)))

Képzeld, tegnap este először megcsináltam a Duci Tréning 2008.-ból a "középhaladót" is! (Nem tudom, ismered-e, 3x25 percre van osztva a torna: kezdő, középhaladó, haladó ducitorna. Eddig csak az első blokkot csináltam, hogy belejöjjek, tegnap már az első kettőt. A második már keményebb jóval! De jól esett így a kettő együtt, ez már 45-50 perc volt egyben!)

Én is méreckedek reggel-este! :) Nem tudom megállni. Én is úgy tudom, hogy max. hetente "javasolt", de nekem tudnom kell, hogy jó irányba haladok-e. És úgy tudok örülni, hogy "na, megint egy picivel kevesebb"! Én is pizsiben méreckedek felkelés/pisi után. Ez fix, hogy legyen viszonyítási alapom. Ma reggel 108,3 voltam! :) Elég bizarr ennek örülni... :PPP Bárcsak már ismét mázsa alatt lennék... Meg egyszer 70 kiló körül... Azt hiszem, erre mondják, hogy a tízezer mérföldes út is egyetlen lépéssel kezdődik! :)

Még egyszer köszönöm a bíztatást, nagyon aranyos vagy! Ha esetleg érdekel, hogy hogy haladok, leírom majd neked ide, hogy hogy állok. :)

2010. jan. 13. 13:56
 7/17 A kérdező kommentje:
Ja és azt elfejejtettem, hogy excelben vezetem én is a fogyást. Hetente egyszer rögzítem a súlyomat, készítettem fogysszámlálót és BMI-index számlálót is hozzá, amik automatikusan számolnak fogyást kilóban és aktuális BMI-t, ha beírok egy új súlyt. És persze nem hagyhattam ki a grafikont se! :))) Ez is jó motiváló eszköz!
2010. jan. 13. 14:01
 8/17 anonim ***** válasza:

A második válaszoló vagyok, elöször is sok sikert es ktartást kivánok.

Viszont amit ne felejts el, hogy lesznek hetek, amikor nem fogysz, esetleg még nehezebb is leszel, de akkor se hagyd abba. Ennyi feleslegtöl megszabadulni nehéz a szervezetednek is, ezért ne add fel, ha megáll vagy visszafelé meg a súlyod. Ettöl még nem csinálsz semmit rosszul, ez természetes ilyen esetben. Ha meg pl. megvan a menseszed, attólakár 3-5 kilóval is többet mutathat a mérleg.

Ezeket csak azért irtam le, hogy ne lepödj meg, ha bekövetkeznek, és emiatt nehogy feladd a célodat.

2010. jan. 13. 17:05
 9/17 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Köszönöm neked is a tanácsokat és a bíztatást!
2010. jan. 14. 13:07
 10/17 anonim ***** válasza:

szia, igen, írd le, mi történt!

én végül azt a módszert választottam, hogy minden nap írtam az excelbe az adatokat, és havonta készítettem egy grafikont.

2010. jan. 15. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!