Alhasi tornagyakorlatok közül melyek a leghatékonyabbak a lapos alhas eléréséhez?
Valószínűleg azok, amik a leghosszabb ideig távol tartanak a hűtőtől s egyéb csábos helyektől...
Az étrenden múlik, nem a gyakorlatokon.
Amit írtál, azzal teljesen tisztában vagyok, de a hozzászólásodtól azért nem lettem okosabb. A mozgáson is rengeteg minden múlik. Nehogy azt mondd, hogy aki megfelelően táplálkozik és 0 mozgást produkál, az majd valamit is el fog érni?! Ez butaság!!
Ezért tettem fel a kérdést, mert jó pár mindent kipróbáltam tornagyakorlatok terén és még kevés eredményét láttam.
Az etrenden fugg minden, latvanyosan es rovidebb ido alatt akkor lesz laposabb ha az evesi szokasaidon is valtoztatsz. Vegezned kell egy aerob mozgast(futas,biciklizes,uszas,gyaloglas), es hasgyakorlatokat. Labemeles, haspres ezek a legjobbak. De beirod youtube-ra hogy fkat stomach, es megcsinalsz parat.
De ezt sajat tapasztalatbol irom, en megcsinaltam egy 30 napos hasas edzest, eros lettem tole de nem lett laposabb hasam. A masodik honapban egy gyengebb hasas edzest plusz areob edzest vegeztem es termeszetesen egeszsegesen etkeztem es most kockas hasam van. Ha az etkezessel vagy edzessel kerdesed van tudok segiteni, irj uzit:)
Elsőnek igaza van. A lapos hasra nincsenek gyakorlatok, mert ha elkezdesz hasizomra edzeni úgy, hogy rajta van sok felesleges zsír, akkor az erősödő izom ki fogja nyomni a zsírt és még annyira sem lesz lapos mint előtte.
Természetesen mozogni kell. Legjobb ha több izomcsoportot megdolgoztató edzéseket végzel.
Mondjuk heti két napon 30-40 perc tempós séta, bicikli, futás, és heti két nap torna. Ebben guggolás, hasprés, lábemelés és más saját testsúlyos (fekvőtámasz, húzódzkodás...) vagy súlyzós gyakorlatok legyenek, közepesen nehéz súlyokkal, amikkel 4x8-10-12 ismétlést tudsz csinálni.
Természetesen ehhez megfelelő étrend is társuljon. Emelet fehérje, és csökkentett szénhidrát bevitel. Este ne egyél szénhidrátot, kivétel ha este volt súlyzós edzés. De akkor sem kell sok, mivel nem nagy súlyokkal dolgozol, felesleges tölteni.
A szénhidrátok nagy része lassan felszívódó legyen. Zabpehely, teljes kiőrlésű dolgok, zöldségek. És persze gyömölcs, amiket lehet torna után illetve délutánig fogyasztani.
Sokan nem tudják, hogy a laktózintolerancia puffadást okozva növeli a haskörtérfogatot. Akkor is ha amúgy nem érzel semmit. Célszerű a magas laktóztartalmú és egyéb puffasztó ételeket kerülni, mint pl a hüvelyesek, ha szép lapos hasat akarsz a nyáron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!