Miért mutat többet a mérleg?
mindössze 5 kilót szeretnék leadni, de a mérleg meg sem mozdul. 58.2 kg vagyok, 170 cm, a régi alakomat szeretném visszanyerni. 5. napja minden nap mozgok, amit észre is vettem magamon hogy kezdek feszesebb lenni (előtte sose mozogtam. Aztán kevesebbet is eszek, 600 kcalt viszek be kb egy nap, igazából nem kívánom az ételt, nem is igénylek többet. Ennek ellenére a mérleg még mindig 58.2. Tegnap este megmértem magam akkor 57.5-t mutatott, ma reggel 58.2... miért, mit csinálok rosszul?
Az étkezésem sztem teljesen normális, javarészt salátát eszem, gyümölcsöket, zöldségeket, ásványvizet iszom. Segítsetek!
Akkor egy másik megközelítés: csak mérleget használsz, vagy centit is? Lehet, hogy kg-ban nincs változás, de a centikben igen? Centikben egyébként jobban követhető a változás. Elkezdtem 2 hete edzeni, nem igazán fogytam még, de a combomból 3 cm lement és egyre izmosabb. Azért ez nem mindegy. :) Az izom meg nehezebb, mint a zsír, ezért nem mutat a mérleg kevesebbet.
Szóval nézd a centiket is, ott jobban követhető a változás. És ha nem fogytál kilókban, de jobban nézel ki, akkor nem mindegy, hány kiló vagy? Nem az határoz meg, hogy mennyit mutat a mérleg alattad. :)
Az aktuális testsúlyunk sok mindentől függ. Külső hatásoktól is, szervezetünk reakcióitól is. Van, amikor automatikusan több vizet tart meg a szervezet, mint pl. nőknél általában menstruáció előtt. Ilyenkor nem csoda, ha nem mutat kevesebbet a mérleg.
Egyébként még csak egy kilóról sincs szó, amin problémázol. Ennek számtalan oka lehet, pl. nem voltál wc-n mikor mérekeztél reggel vagy ilyesmi.
És ne mérd magad minden nap, teljesen fölösleges. Nem egy nap alatt fogy az ember. Hetek, hónapok kérdése. Hetente egyszer bőven elég mérlegre állni, és elővenni a centit, és ezeket az adatokat jegyezni.
ne viccelődjünk már...5 napja tornázgatsz otthon és már azt hiszed, hogy fogynod kéne, meg feszesedtél (5 nap alatt!!!)...mindezt koplalás mellett, amivel csak azt éred el, hogy a testzsírszázalékod nőni fog, izmot veszítesz és randa narancsbőrös feneked lesz....arról nem is beszélve, hogy napi 600 kcal mellett max 3 hét és a kórházban landolsz
amúgy is túl sovány és még hülye is vagy...menj el pisilni és kakilni és rögtön kevesebbet fog mutatni a mérleg!....
eszem megáll, biológia órán mi a fenét csináltál??? Nézegetted magad a zsebtükrödben???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!