Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért mutat többet a mérleg?

Miért mutat többet a mérleg?

Figyelt kérdés

mindössze 5 kilót szeretnék leadni, de a mérleg meg sem mozdul. 58.2 kg vagyok, 170 cm, a régi alakomat szeretném visszanyerni. 5. napja minden nap mozgok, amit észre is vettem magamon hogy kezdek feszesebb lenni (előtte sose mozogtam. Aztán kevesebbet is eszek, 600 kcalt viszek be kb egy nap, igazából nem kívánom az ételt, nem is igénylek többet. Ennek ellenére a mérleg még mindig 58.2. Tegnap este megmértem magam akkor 57.5-t mutatott, ma reggel 58.2... miért, mit csinálok rosszul?

Az étkezésem sztem teljesen normális, javarészt salátát eszem, gyümölcsöket, zöldségeket, ásványvizet iszom. Segítsetek!

2014. júl. 30. 05:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%
Egy év múlva mérd meg magad.
2014. júl. 30. 06:58
 2/14 anonim ***** válasza:
63%
600kalória masszív koplalás, 5 nap alatt meg nem kell eredményt várni. Ha ezt folytatod, teljesen hazavágod az anyagcseréd, simán felhízhatsz 70kilóra is.
2014. júl. 30. 07:26
 3/14 anonim ***** válasza:
Felejtsd el a koplalást, hosszú távon rosszabbul jársz. Amúgy nekem is beletelt 2 hétbe mire elkezdtek lemenni a kilók, de azóta folyamatosan tart lassú tempóban.
2014. júl. 30. 08:43
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem fogysz, mert koplalsz. Kevés tápanyagot kap a szervezeted, sokkolod ezzel. Nem tudja, mi történik, és miért, de úgy érzi, hogy tartalékolni kell, mert ki tudja mi lesz. Így a szervezet ebből a kevés kcalból is tartalékol egy kicsit.

A napi kcal mennyiséget kb. meg kéne duplázni, alsó hangon az már elfogadható lenne, ha jól is tevődik össze.

Na meg, nem is 5 nap után kell várni a csodát. Azt nem írtad, mit mozogsz, és mennyit, azért ez sem mindegy.

Az étkezésről pedig annyit, hogy te normálisnak érzed, de valójában vannak benne hibák. A gyümölcsök tök jók, de nem árt vigyázni velük, mert némelyikben elég magas a gyümölcscukor. Meg az sem mindegy, mikor eszed őket, hiszen a gyümölcsöt több idő megemészteni, délután, este nem is annyira egészséges gyümölcsöt enni, mert könnyebben berohad a belekben. Délelőtt még jobban fel tudja dolgozni a szervezet.

A saláta is oké, de milyen saláta? Milyen öntettel? Az öntettel is sokat lehet rontani rajta.

Egyébként pedig nem írtál semmit a szénhidrátról és a fehérjéről, pedig mindkettőre szüksége van a szervezetnek. Szénhidrátból nem kell túl sok, és inkább délig fogyaszd, de kell valamennyi abból is (pl. tk. kenyér, zabpehely, köles, rizs). A fehérje pedig nagyon fontos az izmok szempontjából, szóval tessék szépen figyelni arra is, hogy legyen megfelelő fehérjebevitel.

Végezetül pedig tessék kitartónak lenni, ha fogyni szeretnél. Kisebb súlyfeleslegnél nehezebben indul be a fogyás, szóval nem 5 nap alatt kell csodát várni. És ne edz minden nap, kell idő a szervezetnek a regenerálódásra. Heti 1 vagy 2 pihenőnapod legyen, ami tényleg pihenőnap, szóval akkor nincs, csak egy kicsit kocogok, se csak egy kicsit edzek hasra, vagy ilyesmi. Az aktív mozgástól mentes nap. Sétálni, ilyesmiket természetesen lehet, hiszen a mindennapi életben is sétálsz, mert elmész a munkába, iskolába, boltba, akárhová, tehát az edzés szempontjából nem olyan minőségű aktív mozgás.

2014. júl. 30. 08:47
 5/14 anonim ***** válasza:
30%

Ne is mondd, ugyanez a bajom. Csak nyomorult három kilót akarok leadni, már lassan egy éve, és nem megy!

800 kalóriát eszem, minden nap mozgok (keményen), és nem megy le! Sőt!

Pl. végre sikerül egy hét szenvedéssel leadni egy-másfél kilót, olyankor örülök, mint majom a farkának, majd másnap reggel ismét visszajön az összes, ami egy hét alatt ment le. Én már komolyan ott vagyok, hogy ezt nem értem.

2014. júl. 30. 09:39
 6/14 anonim ***** válasza:
51%
A fogyás nem 5 nap!!! Ezt sose értettem, tizedre méred magadat, pedig a súlyod alapból 1-3 kilót változhat mindenféle fogyás/hízás nélkül. A fogyáshoz hetek, hónapok kellenek.
2014. júl. 30. 09:41
 7/14 anonim ***** válasza:
60%

így is túl sovány vagy, hová akarsz fogyni???

egyes nők olyan hülyék, komolyan

2014. júl. 30. 09:55
 8/14 anonim ***** válasza:
600-800 kalóriával ne is lepődjetek meg rajta, hogy nem fogytok. Egészségesen kell élni és nem ész nélkül koplalni. Ezzel annyit értek el, hogy a szervezetetek raktározni kezd, leáll az anyagcserétek, ha fogytok is valamennyit akkor utána a duplája fog visszajönni.
2014. júl. 30. 09:56
 9/14 anonim ***** válasza:
75%
ez igy van, mint ahogy elöttem is írták, a koplelás eköbb utóbb hízáshoz vezet, mivel teljesen lelassul az anyagcseréd. az anyagcsere gyors működéséhez bizony fehérjére és zsírra van szüksége a szervezetnek az ásványi anyagok mellett. a koplalást pedig jobb ha most elfelejted, mert többet árt, mint használ. nem a kalóriákat kell számolni fogyókúra közben, hanem azt kell megválogatni, hogy mit eszel, de azokból annyit, hogy jól lakj. éhesen nem szabad felállni az asztaltól.
2014. júl. 30. 10:06
 10/14 A kérdező kommentje:

A körülöttem lévők mind 10-15 kilótól szabadulnak meg mindenféle edzés nélkül, plusz egyik ismerősöm dinnye diétát tart 1 hete, fogyott is 5 kilót. Én meg stagnálok, és évek óta képtelen vagyok 5 kilótól megszabadulni!

És nem írtam sehol hogy 5 nap alatt várom a csodát! Hanem arra voltam kiváncsi hogy hogyan lehet hogy egyik nap fél kilóval kevesebbet mutat a mérleg, másnap meg annyit mint amennyit szokott.

2014. júl. 30. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!