Hülyeség volt így kezdeni? Vagy jó lesz így is?
Nem vagyok elégedett az alkalommal, bár sokan mondják, hogy egyáltalán nem vagyok hájas. Nem is erről van szó, csak nem szeretem a zsírpárnákat magamon. Na meg, szeretnék kicsit izmosabb is lenni. Tudom, hogy a kettő két külön dolog. Egyszerre nem valósítható meg.
Múlt héten belevágtam végre az álmom megvalósításába. Mivel nem vagyok jó kondiban egyáltalán. Állóképességem is csak kb. a sétáláshoz van, úgy gondoltam, először itthon kezdek el edzeni. A tipikus formáló gyakorlatokat végzem (kitörések, lábelemések, felülések, hasprések, fekvőtámaszok, kézi súlyzóval karerősítés stb.).
Azt gondoltam, ettől kicsit belerázódom, és erősöm, hozzászokom az edzéshez, és kb. 1 hónap után kezdek el mindemellett kocogni.
Hiszen a kocogás segíti a zsírégetést, ami nekem nagyon jó lenne, hiszen a zsírpárnákat csak így tudom eltüntetni. Mellette pedig maradnának a formáló, feszesítő gyakorlatok.
Így jó lesz? Vagy nem jól kezdtem? És a futással kellett volna kezdeni, és később hozzácsatolni a formáló gyakorlatokat? (Az a baj, hogy most kb. 10 percet tudnék kocogni, és nem bírnám tovább...)
Mindezek mellett egészségesen étkezem, és rengeteget iszok (alsóhangon napi 2,5-3 liter vizet, ha meleg van még többet).
Az nem érdekel, hogy a mérleg alattam ugyanannyit mutat-e majd később, esetleg többet. Tisztában vagyok vele, hogy az izom nehezebb, szóval, nem fog érdekelni, ha ugyanúgy 60 kiló leszek.
40-60 perc tempós gyaloglás az jobb lenne (szerintem) az is reggel kaja előtt. Olyan tempóban hogyha kérdeznek levegő kapkodás nélkül tudj válaszolni.
Edzés után pedig rövid időn belül vigyél be fehérjét hogy ne épűljön le az izmod. Amúgy nekem tetszik a terved :)
Sok sikert.!
Köszönöm! Pont azért edzek egyenlőre itthon, mert egyrészt nem látja senki, hogy gyenge vagyok, nincs fizikumom, és mennyire halok meg 1-1 alkalommal. Viszont szerencsére már érzem, hogy kezdek kicsit erősödni, és egyre jobban érzem magam a bőrömben.
Úgy tervezem 1 hónap alatt nagyjából szert teszek egy kezdő fizikumra, amivel el tudok kezdeni aerob jelleggel mozogni. Kocogni szeretek, ezért is gondoltam erre. Szóval 1-2 hét múlva elkezdek kocogni. Nyilván annyi fizikumom nem lesz, hogy a maratont lekocogjam, de talán annyi már igen, hogy ne adjem fel 10 perc után, hanem kitartsak 30 percig kb. És később pedig egyre növelni a kocogás időtartamát és rendszerességét. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!