Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Koplalással 1hónap alatt 15kg?

Koplalással 1hónap alatt 15kg?

Figyelt kérdés
173cm 75kg vagyok nagyon kövérnek érzem magam. és tudom azt mondjátok miért nem kezdtem elöbb ennyi idő alatt nemlehet sehogy.de valami tipp vagy bármi..mert fogyasztószereket nemnagyon akarok meg hogy logjon a böröm.szoval sulira megy nyár végére akarok lefogyni..gyorsan lehetöleg,hát kb én ugy gondoltam hogy csak vizet iszom meg gyümölcs stb..és valami sportot tudtok ajánlani?(bocsi ha hülyén irok telorol vagyok) köszönöm elölre is:)

2014. júl. 18. 14:19
 1/7 anonim ***** válasza:

A koplalással az a nagy gond, hogy az elvesztett súly legnagyobb része nem zsír lesz, hanem a kiürült belek, az elvesztett víz és sok-sok leépült izom.

A testünk megérzi, ha nem kap elég táplálékot, ha hosszú távon így van, akkor átkapcsol tartalékoló üzemmódba, aminek az is a része, hogy leépíti az izomzatot, hogy kevesebb energiával beérje a test (az izmok égetik a legtöbb energiát, ha kevés van belőlük, akkor az alap anyagcsere is alacsonyabb).

Na most az elvesztett izomzatban az a baj, hogy azok adnák a test szép formáját, viszont nélkülük nem lesznek feszesek az idomok, amire persze mindeni vágyik. A koplalás után sokan elégedetlenek az alakjukkal, még akkor is, ha elérték a kívánt súlyt, mert sok izmot is vesztettek.

Koplalás után persze visszaszedi a szervezet a belek tartalmát, az elvesztett vizet, így az első napokban már 2-3 kilóval több lehet az ember, pont e miatt. De ez csak a kezdet. Sajnos nem olyan egyszerű könnyedén visszavezetni a rendes ételeket, mert (1) az éhség nagy úr, irdatlanul nehéz megállni, (2) a szervezet érzi, hogy vége a koplalásnak, és azonnal raktározni kezd a következő éhezős időszakra gondolva. Hiába szeretnéd szépen lassan visszamenni a normális hétköznapokba, a test nem így működik.

Ha 15 kiló zsírt szeretnél leadni, és nem 2-3 kiló vizet, 5-6 kiló izmot és csak 7-8 kiló zsírt, akkor ne kezdj koplalásba és buta megvonásos fogyókúrákba. Ha gyors fogyást szeretnél, akkor meg kell érte dolgoznod! A ketogén diétával viszonylag gyorsan lehet fogyni (lényegében nem eszel szénhidrátot, de fehérjét és zsírt igen), és mellé mozogj minden nap: egyik nap súlyzózást, másik nap aerob edzést a zsírégető pulzuszónában. Ha nagyon kitartó vagy és odateszed magad, akkor ezzel a módszerrel tényleg zsírt fogsz leadni. Hogy mennyit, azt sajnos nem tudom megmondani, de 1 hónap alatt lehet 3-5 kiló körül is.

2014. júl. 18. 14:26
 2/7 anonim válasza:

ha koplalassal akarsz lefogyni, akkor logni fogja a borod. azt jobb ha elore tudod. es kb 1het alatt visszajon a 2x-ese

inkabb egyel sok zoldseget, feherjet (husokat, turo, meg ilyesmi) igyal napi 2-3l vizet, es gyumolcsot ne nagyon egyel. menj el minden nap edzoterembe, vagy ha azt nem akarod, akkor otthjon vegezz vmi Tornator, ugrokotelezz ( az is eleg jol fogyaszt), jarj el biciklizni minden nap vagy minden masodik nap. igy kb hetentre megy le 0.5-1kg. ha tartosan akarsz fogyni, akkor csinald igy, igaz lassabban fogja lemenni az a 15kg, de az tartosan. koplalassal csak el cseszed az egeszseged, logni fogja a borod, es nagyon hamar visszajon a leadott kg.

2014. júl. 18. 14:32
 3/7 A kérdező kommentje:
oké köszi:)
2014. júl. 18. 14:51
 4/7 VWXYZZS ***** válasza:
100%
Nem hiszem el, hogy 2014-ben ennyi hülye van. 1 hónap alatt 15 kiló, meg koplalás. Kockahasat nem akarsz mondjuk holnapra? Kezd kiégni az agyam :D
2014. júl. 18. 16:21
 5/7 anonim válasza:
Koplalásnál az a gond, hogy ha egy hónapig cisnálod akkor a tested rááll az adott kalóriamennyiségre úgy mint alap. És miután örülsz hó végén, hogy lefogytál, és ismét elkezdesz rendesen enni, akkor az összes kalória amit megeszel, és azon a mennyiségen felül van amit koplalással ettél, elfog raktározódni zsírként... Szóval a koplalás a lehető legnagyobb hülyeség.
2014. júl. 18. 16:41
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem hiszem el, hogy 2014-ben ennyi hülye van... ennel meg tobb is es ez engem borzasztoan elszomorit....

Amikor koplalsz akkor is elsz, mozogsz, ulsz, allsz, jarsz, stb ezert a testednek ugyanugy energiara van szuksege, mint mikor eszel.

Mikor eszel a tested az energiat a kajabol nyeri.

Ha nem eszel, nem tudja a levegobol eloallitani az energiat, ugyhogy azt csinalja, hogy elkezdi lebontani azokat a dolgokat, amikbol tud energiat nyerni es amikre nincs szukseged. Pl. az izmaidat a karodban... ha sokat ulsz, akkor a labad izmaira sincs akkora szuksege... logni fog rajtad a bor es zsiros maradsz.

A zsirt csakis utoljara kezdene el lebontani a test, de idaig te nem jutsz el, mert a koros koplalas korhazba juttat es ott a kedves orvosok majd megtomnek kajaval.

(megsugom a szived is izombol van!)

Ne legyel ostoba! Olvasd el a sarga kapszulat, hogy legyen egy kis fogalmad mirol van szo, es a sasafitness oldalon talalsz otleteket sport temaban!

2014. júl. 18. 22:00
 7/7 A kérdező kommentje:
Értem köszi moatmár tudom evvel nemfogyok le és csak kiváncsi voltam hogy ha koplalok mi lesz nemtudtam:) valami mással fogyok le több idő alatt, azért köszi:)
2014. júl. 18. 23:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!