Szerintetek jól csinálom? 16éves lány vagyok 15kg-tól akarok megszabadulni.
Teljesen igaza van az utolsónak. :( Ha elkezdesz koplalni, akkor életed végéig koplalhatsz, mert ha újra eszel, hízol. Meg kell tanulni helyesen étkezni, élni. Régen én is koplaltam, lefogytam, majd visszahíztam, de emiatt kimaradt a mensim, hullott a hajam, pattanásos lettem, sápadt, állandóan náthás voltam, és a fogzománcom meggyengült, pattogni kezdett a fogam. :(
Ide is bemásolom, hogy sikerült fogynom mindenféle divat fogyókúra, tabletta nélkül:
Én 68-ról fogytam 54-re:
- mindennap 3 féle zöldség, 3 féle gyümölcs
(brokkoli, paradicsom, jégsaláta, fejessaláta, lila-fehér káposzta, répa, borsó, retek, uborka, narancs, banán, mandarin, grapefruit, szőlő, szilva, alma, barack, szóval amit eltudsz képzelni, lehet kombinálgatni, de a zöldségeket általában vegyesen ettem, összevágva vegyessalátának + ezeket szeretem csak :))
- napi két liter folyadék (ásványvíz VAGY zöldtea VAGY citromosvíz, semmi cukros üdítő, stb)
- szénhidrátokat amennyire tudtam, lecsökkentettem, inkább zöldségeket ettem helyette, ill. tészták helyett mindig rizs, vagy főtt krumpli és nagyon kevés kenyér-péksüteményről lemondtam
- napi min. 3x, de mégjobb az 5x étkezés (tízórai valamilyen gyümi, uzsonna valamilyen zöldség)
- zsírégetéshez az egyik legjobb az aerob edzés, vagyis mindennap sétálj legalább 40 percet folyamatosan, gyorsan-tempósan. Akkor a legjobb, hogy érzed, hogy felpörget, de még nem lihegsz, mint pl a futásnál. (Amikor még nem változtattam az étrendemen, csak gyors-gyaloglást csináltam, két és fél hét alatt lement 5kg.:)) Emelett az úszás is kímélő. :)
- Hetente csak egyszer állj rá a mérlegre.
- Naponta 1400-1600 kalóriát vigyél be! Ne koplalj, annak nincs értelme. :)
- Hús: csirkemellfilé, hal, teflonserpenyőben sütve, pici olívaolajon.
Ez teljes siker volt nálam, a fogyáshoz, de most már kicsit többet eszek, pl heti egy alkalom tészta, zsömle heti 4-5 alkalom, mert még suliba járok. És azóta se híztam vissza, az ünnepeket is úgy éltem túl, hogy többet mozogtam utána, este elmentem egy másfél órás sétára. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!